Læsetid: 9 min.

Den store streamingkrig: Alle vil lave den tjeneste, der slår Netflix ihjel

Apple TV+, Amazon Prime Video og snart også Disney+ opruster i kampen om forbrugerne. Umiddelbart er det voksende streamingmarked til gavn for filmelskere og tv-seriefans. Men udviklingen risikerer også at føre til monopoldannelse og ringere forvaltning af vores fælles kulturelle arv
Apple TV+, Amazon Prime Video og snart også Disney+ opruster i kampen om forbrugerne. Umiddelbart er det voksende streamingmarked til gavn for filmelskere og tv-seriefans. Men udviklingen risikerer også at føre til monopoldannelse og ringere forvaltning af vores fælles kulturelle arv

Sara Houmann Mortensen

8. november 2019

Går man på nettet ind på forsiden af Disney-koncernens nye streamingtjeneste, Disney+, står de på rad og række; alle de brands og alt det indhold, som fra den 12. november bliver tilgængeligt i USA – og formentlig fra begyndelsen af det nye år i Danmark: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

Det er i sig selv overvældende, og så skal man huske på, at Disney for nylig købte film- og tv-delen af et af de andre store selskaber i Hollywood, nemlig 20th Century Fox, og alt dets indhold.

Det forventes, at Disney+ umiddelbart vil give adgang til 500 film og 7.000 tv-serieafsnit fra sit enorme arkiv, der rækker næsten 100 år tilbage i tiden, deriblandt 30 sæsoner af den animerede komedieserie The Simpsons, Marvel-filmen Captain Marvel og de indtil videre otte Star Wars-film, som så ikke vil kunne streames andre steder.

Adskillige nye tv-serier får premiere samtidig med lanceringen af Disney+, deriblandt Star Wars-serien The Mandalorian – som handler om dusørjægeren Boba Fett – og endnu flere er på vej i både Star Wars- og Marvel-universerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Johnny Christiansen
  • Eva Schwanenflügel
Alvin Jensen, Johnny Christiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Johnny Christiansen

Efter min mening er bagkataloget ret ligegyldigt, for der kommer så meget nyt, at man umuligt kan nå at se det gamle.

Jeg har fx gerne ville se The Wire, siden jeg tilmeldte mig HBO-nordic i starten af 2013, men har stadig ikke nået det. Jeg har også købt nogle Bluray for 2-3 år siden, som jeg stadig ikke har nået at se.

Når jeg ind imellem gerne vil se noget gammelt, er det eneste sted, jeg kan finde det, som regel på bibliotekerne, som i hvert fald i den kommune jeg bor i, er tilsluttet filmstriben. Her kan jeg kan se 4 ting pr. måned. Det når jeg heller aldrig.

Med det udvalg der er i dag (det gælder både film, serier og journalistik), kommer jeg ikke forbi et sted, der ikke har noget, jeg har lyst til at se, ret mange gange før jeg ikke kommer der igen. Derfor kommer jeg fx aldrig forbi DR længere.

Det interessante bliver derfor, hvem der har penge nok til at sikre sig de bedste forfattere, fotografer, instruktører osv.

For mig er der sådan set kun en ting, der er irriterende ved streamingtjenester. Det har ikke så meget at gøre med tjenesterne som med mig selv. Jeg er nemlig alt for dårlig til at melde tjenester, jeg kun bruger lidt, fra.

Jens Mose Pedersen

Set fra et resourcesynspunkt: Hvad er så mest miljøvenligt?
Gammeldags flow TV med sendemaster rundt i landskabet.
Eller streaming med bunkevis af servere, routere, forstærkere, ADSL bokse som så godt nok bruges til andre ting også.
Uden at have tal på det tror jeg at resourceforbruget til anlæg og drift er mange gange højere ved streaming.
Grøn fremtid????

Charlotte Jensen

Den streaming-tjeneste, der vil slå dem alle ihjel er den tjeneste, der samler alt indhold fra samtlige tjenester. Folk er i forvejen trætte af at skulle betale for flere tjenester på én gang, for at se én serie der, et par andre serier der og en film et tredje sted. Det giver stadig grund til pirateri kan leve videre.

Netflix har en teknologi der gør at deres materiale ligger lokalt. Det ligger fysisk ved din egen internet leverandør. Det er uhørt effektiv på alle leder.
Det skal altså flyttes og streames over ganske korte afstande. Derfor kan de også tilbyde langt højere teknisk kvalitet end de andre tjenester.

Jeg smed både radio og tv ud i forrige årtusinde. Og jeg savner ikke noget udover tid til det der interesserer mig.
Pengene jeg har sparet i tidens løb har også gjort nytte. :)

En ting jeg kunne være interesseret i var noget med forskning og videns formidling. Føler mig ret udsat for at, ende som en af de mindre kloge det er tilladt at narre, fordi jeg er u-informeret af den hæmmede akt indsigt.

Internettet forurener lige så meget som verdens samlede flytraffik. Og her er den absolut største synder streaming tjenester af en hver slags. Ingen anden nettjeneste skaber tilnærmelsesvis så meget datatraffik. Vi sætter vindmøller op i den ene ende, alt i mens vi skovler mere og mere kul ind i den anden ende.

Et grønt skridt frem og to tilbage frem mod økologisk kollaps. Alvoren er ikke modtaget. Det er som at være part i et trafikuheld. I øjeblikket hvor det sker, virker det som om det sker i slowmotion og helt uvirkelig.

Søren Kramer

Forleden læste jeg at Apples streamingtjeneste sender ved en markant højere bitrate end alle de andre tjenester inkl. Netflix. Jeg har dog endnu ikke tjekket deres billed- og lydkvalitet, da udvalget simpelthen er for småt og ligegyldigt. :)