Læsetid: 9 min.

Sun Hee Engelstoft har fulgt en gruppe kvinder på Jeju Island, der lever i forventning om at skulle bortadoptere deres ufødte barn

Den danske dokumentarist Sun Hee Engelstofts ’Forglem mig ej’ føjer endnu en nuance til den løbende debat om transnational adoption. Denne gang ser vi det fra de bortadopterende mødres vinkel – på en ø for gravide enlige kvinder. »Jeg har bekymret mig meget om, hvad der får nogen til at give deres barn væk,« fortæller instruktøren
Mit liv er startet med den her adskillelse fra min koreanske mor. Jeg er blevet fortalt, at jeg er blevet givet væk i kærlighed, men det er en meget kompleks størrelse. På den ene side er det en varm historie, men på den anden side har jeg bekymret mig meget om, hvad der får nogen til at give deres barn væk, siger den danske dokumentarist Sun Hee Engelstoft, der har lavet en film om transnational adoption.

Mit liv er startet med den her adskillelse fra min koreanske mor. Jeg er blevet fortalt, at jeg er blevet givet væk i kærlighed, men det er en meget kompleks størrelse. På den ene side er det en varm historie, men på den anden side har jeg bekymret mig meget om, hvad der får nogen til at give deres barn væk, siger den danske dokumentarist Sun Hee Engelstoft, der har lavet en film om transnational adoption.

Sigrid Nygaard

28. november 2019

Mod slutningen af Sun Hee Engelstofts dokumentarfilm Forglem mig ej (oprindelig titel: Forget me not) hører man en voice over, der henvender sig til sin mor: »Nu ved jeg i det mindste, hvad det er for en sorg, som jeg må leve med, som jeg må følges med. Det er den sorg, som vi har til fælles. Som vil binde os sammen. For altid.«

Kameraet fører seeren igennem et gråt landskab i Sydkorea. Der er de smalle landlige betonveje, grøntsagsmarkerne og de små drivhuse, grå skyer der suser hen over træer uden blade på, og der er elmasterne, der står som strittende fingre langs vejen.

Ordene er både en refleksion og en slags konklusion på et projekt, der siden 2011 har ført Sun Hee Engelstoft tilbage til sit fødeland, Sydkorea. Projektet startede på et kvindehjem ledet af nonner, som blev første skridt på rejsen mod at erkende den evige sorg, som mange adopterede lever med: At have mistet sit ophav.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu