Læsetid: 8 min.

Jeg tog til VM i »et kaotisk inferno af eksplosioner og lysglimt«: League of Legends

Computerspillet League of Legends har på ti år vokset sig til en førende e-sport med en global liga og danske stjerner. Over 200 millioner så VM-finalen sidste år. Informations udsendte, lektor i filmvidenskab og mor til teenagere, tog sammen med to gymnasiedrenge til dette års finale i Paris for at forstå fænomenet
League of Legends har en ambition om at indtage den ’rigtige’ sportsverden og skabe events, som både i størrelse og sponsorer kan hamle op med etablerede sportsgrene.

League of Legends har en ambition om at indtage den ’rigtige’ sportsverden og skabe events, som både i størrelse og sponsorer kan hamle op med etablerede sportsgrene.

Riot Games

18. november 2019

»Vi tager lige trappen. Vi skal jo ikke virke som sådan nogle dovne gamere,« når jeg at fange i farten, inden min 17-årige søn, Theodor, og hans ven Malthe tager den i fuldt firspring op ad trappen fra metrostationen Bercy.

Da jeg dovent er rullet op, kan jeg godt se, hvad der trak. Det er ikke en almindelig søndag formiddag i Paris. Der er VM-finale i League of Legends (i folkemunde kaldet ’LoL’), og foran AccorHotels Arena er der fyldt med forventningsfulde fans.

En del er som cosplayers klædt ud som deres foretrukne karakterer i spillet. Allerede her indser jeg, at jeg er håbløst på udebane, mens Theodor og Malthe forklarer, hvem der går forbi. De grønne bøllehatte med ører og røde briller hører til championen Teemo. En letpåklædt mand, som entusiastisk suser rundt og slår på en koklokke, er selvfølgelig Alistair med ’cowbell skin’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu