Læsetid: 9 min.

VM i Album, runde 2: Det er her, at Kanye Wests storhedsvanvid stadig gør ham en tjeneste

Informations nuværende og tidligere anmeldere har påtaget sig en umulig opgave: At udvælge verdens bedste populærplader fra de seneste 20 år. Vi er nået til den anden fase. I slutrunden med de 32 albummer er en fjerdedel allerede blevet slået ud af turneringen, og det har slået revner i anmelderfællesskabet. Men VM – de vestlige mesterskaber – i Album tromler ufortrødent videre med argumenter, som at pladen lugter af dårlig sved, eller at storhedsvanviddet gør kunstneren en tjeneste
Nuværende musikredaktør Ralf Christensen fører penen, mens hans forgænger på posten, Klaus Lynggaard holder øje med det hele. De sidste fire grupper i VM i Album finder deres vindere og tabere.

Nuværende musikredaktør Ralf Christensen fører penen, mens hans forgænger på posten, Klaus Lynggaard holder øje med det hele. De sidste fire grupper i VM i Album finder deres vindere og tabere.

Sarah Hartvigsen Juncker

26. november 2019

Der er ikke nogen, der har sagt, at det skulle være kønt eller nemt at pege på det unge årtusinds bedste vestlige plader. Ikke desto mindre har fem åbenbart masochistisk anlagte musikanmeldere – aktive og tidligere aktive på Information – rodet sig ud i dette beskidte forehavende.

Fem aktive og tidligere aktive musikanmeldere på Information – Sophia Handler, Emil Eggert Scherrebeck, Louise Rosengreen, Ralf Christensen og Klaus Lynggaard – har engageret sig i en nådesløs slutrunde for vestlige albummer fra de seneste 20 år, fra 2000 til og med 2019. Med 32 plader – ligeligt nomineret af de fem anmeldere – fordelt over otte puljer.

De fire første puljer blev gennemspillet i sidste fredags kulturtillæg, og otte plader blev her sendt hjem. Favoritter er faldet fra, wildcards er gået videre. Om bordet slikker man sine sår og varmer sig ved sine små sejre.

Nu skal yderligere otte albummer udraderes i de sidste fire puljer, således at vi ender med 16 plader klar til ottendedelsfinalerne, kvartfinalerne, semifinalerne. Og endelig finalen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tak til dommerpanellet for at gide åbne mine halvgamle ører for overset musik. Jeg har efterhånden i mange mange år bare tændt for somafm.com/grovesalad når jeg skulle høre musik og ikke rigtig kommet videre. Så det var fedt at blive introduceret til andet. Lytter lige nu til Grimes. Fucking genialt!