Læsetid: 7 min.

Her er de bedste udenlandske bøger i det 21. århundrede

Frem mod nytår anbefaler Information de ti bedste bøger i det 21. århundrede. Dette er 3. afsnit i serien: Udenlandske bøger.
Frem mod nytår anbefaler Information de ti bedste bøger i det 21. århundrede. Dette er 3. afsnit i serien: Udenlandske bøger.
6. december 2019

Litteraturredaktøren har bedt om et ’signalement’ af den udenlandske litteratur i det 21. århundrede og vil ofre sagen 2.500 tegn. Så jeg vil gøre det udtømmende og i to punkter (med fokus på temaerne). Herefter svar på litteraturredaktørens andet spørgsmål: de ti bedste oversatte værker fra de seneste to årtier (her er der også noget om formen).

Punkt A:

Udenlandsk – eller global – litteratur og oversat litteratur er to forskellige ting.

Forskellen er vigtig og siger selvfølgelig lige så meget om modtagerlandets (her: Danmarks) litterære kultur som om den globale litteratur. Man kan også undersøge forskellen på en anden led: den globale litteratur holdt op mod modtagerlandets (her: Danmarks) egen litteratur og for eksempel undersøge påvirkningen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu