Læsetid: 5 min.

Blev Camus myrdet af KGB? Paul Auster er overbevist om sagen

Ny bog sår tvivl om, hvorvidt Camus døde i et biluheld, og Olga Tokarczuk opretter en fond
Den italienske forfatter Giovanni Catelli hævder, at Albert Camus ikke døde i et simpelt biluheld, som hidtil antaget, men var offer for en politisk likvidering udført af den sovjetiske efterretningstjeneste KBG.

Den italienske forfatter Giovanni Catelli hævder, at Albert Camus ikke døde i et simpelt biluheld, som hidtil antaget, men var offer for en politisk likvidering udført af den sovjetiske efterretningstjeneste KBG.

The Granger Collection

13. december 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Vi begynder med eksistentialismen.

FRANKRIG & SOVJET: BLEV CAMUS MYRDET AF KBG?

Den 4. januar 1960 døde den franske forfatter Albert Camus 46 år gammel, tre år efter han havde modtaget Nobelprisen. Men en ny bog af den italienske forfatter Giovanni Catelli hævder nu, at dødsårsagen ikke var et simpelt biluheld, som hidtil troet, men en politisk likvidering udført af den sovjetiske efterretningstjeneste KBG, som hævn for forfatterens ofte udtrykte – ikke mindst efter invasionen af Ungarn i 1956 – antisovjetiske holdninger.

Angiveligt var den franske efterretningstjeneste informeret og bidrog med et blindt øje (af hensyn til de fransk-sovjetiske bilaterale forhold). Det skulle så omfatte et blåt stempel fra selveste den franske præsident Charles de Gaulle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mht. Camus - Dette er en ny konspirationsteori. I flere år har der verseret en skrøne om, at han blev myrdet af OAS - fransk-algiernes terrororganisation. Angiveligt fordi Camus "svigtede" sine landsmænd - Camus var født og opvokset i Algier, og følte sig på mange måder mere som algierer end som fransk. Læs hans Dagbog.