Læsetid: 8 min.

Derfor er ’Adèles liv – kapitel 1 & 2’ årtusindets bedste film om kærlighed

Abdellatif Kechiche fik med Cannes-sensationen ’Adèles liv: Kapitel 1 & 2’ sit publikum til at flytte egne tanker og følelser ind i en ung kvindes krop, og til at forstå hendes livsdrift gennem en ikonisk og overmandende lang sexscene. Resultatet er suverænen blandt de store homoseksuelle kærlighedsfilm, der har domineret de seneste tyve år
Abdellatif Kechiche fik med Cannes-sensationen ’Adèles liv: Kapitel 1 & 2’ sit publikum til at flytte egne tanker og følelser ind i en ung kvindes krop, og til at forstå hendes livsdrift gennem en ikonisk og overmandende lang sexscene. Resultatet er suverænen blandt de store homoseksuelle kærlighedsfilm, der har domineret de seneste tyve år

Wild Bunch Productions

20. december 2019

Lad mig lægge ud med dette bestridelige synspunkt: Det 21. århundredes største kærlighedsfilm er i dominerende grad homoseksuelle fortællinger.

1990’erne var en fest for den amerikanske og britiske romantiske komedie og gav os tudeorgier i form af mesterlige kærlighedstragedier som The Bodyguard (1992), Romeo+Juliet (1996) og ikke mindst Titanic (1997).

I 1999 leverede svenske Lukas Moodysson så den perfekte coming of age-historie om en ungdomsforelskelse mellem to piger i en svensk forstad, Fucking Åmål. Den sparkede bolden over til det 21. århundredes følelsesombruste kampe om kønnets identiteter, og de kampe blev så motor for de store – og største, mest ikoniske – fortællinger om kærlighedens søde smerte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Olaf Tehrani
  • ingemaje lange
Eva Schwanenflügel, Olaf Tehrani og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas T. Jensen

Pige møder pige.
Pige bliver forelsket i pige.
Pige har sex med pige.
Pige bliver forsmået af pige.
Pige bliver ulykkelig.

En syngende banal kærlighedshistorie, som utraditionelt skildres med to piger i rollerne.
Og sexscenerne er ulideligt udpenslede.
Er man til lesbisk sex, er det selvfølgelig i orden.
Men vil man være klogere på kærlighedens væsen, så drop den!

Bent Nørgaard, Mogens Holme og Rudersdal Bibliotekerne Hovedbiblioteket i Birkerød anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Vrøvl! Det er en fremragende film. Og det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt man er til lesbisk sex, skulle jeg hilse og sige. Ser man kun det, har man godt nok misset pointen, ja har man overhovedet set filmen?!