Læsetid: 5 min.

Derfor er ’Anchorman’ en af dette århundredes bedste film

Verden ville være et fattigere sted uden pløkåndssvage komedier, og et højdepunkt i den kategori er Adam McKays ’Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’ om en selvglad, mandschauvinistisk nyhedsvært, der forelsker sig i en kvik kvindelig kollega. Det mener Lone Nikolajsen, der skriver om filmen i fjerde del af Informations julekalender
Verden ville være et fattigere sted uden pløkåndssvage komedier, og et højdepunkt i den kategori er Adam McKays ’Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’ om en selvglad, mandschauvinistisk nyhedsvært, der forelsker sig i en kvik kvindelig kollega. Det mener Lone Nikolajsen, der skriver om filmen i fjerde del af Informations julekalender

DreamWorks

4. december 2019

Da Anchorman: The Legend of Ron Burgundy havde premiere i 2004 skrev The Guardians anmelder Steve Rose, at det virkede, som om »alle havde haft det rigtig sjovt med at sidde og finde på fjollede navne til karaktererne og vitser om aftershave, (...) men ingen orkede at blive og gøre manuskriptet færdigt«.

Her i avisen blev filmen anmeldt af en alt andet end begejstret Christian Monggaard under overskriften: »Bliv væk«.

Selv om filmen (der kort fortalt handler om en opblæst nyhedsvært i 1970’ernes San Diego, som forelsker sig i en kvindelig kollega, der er dygtigere end ham) også fik moderate og decideret positive anmeldelser, var der langtfra enighed om, at der her var tale om et mesterværk inden for sin genre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu