Læsetid: 6 min.

Derfor er ’Fish Tank’ en af årtusindets bedste film

Andrea Arnold har som ingen andre sat rå og indlevede billeder på den unge kvindes blik. Her er kvinden ikke offer for, men produkt af sociale miljøer med grænseløse voksne. ’Fish Tank’ om en 15-årigs forgabelse i morens nye fyr er derfor et uomgængeligt bidrag til moderne filmkunst og socialrealisme
Hovedrolleindehaveren i ’Fish Tank’, Katie Jarvis, blev opdaget af Arnolds producer på en togstation, hvor hun stod og skændtes vildt med sin kæreste. Vreden, vi møder og føler, er altså en energi hentet indefra.

Hovedrolleindehaveren i ’Fish Tank’, Katie Jarvis, blev opdaget af Arnolds producer på en togstation, hvor hun stod og skændtes vildt med sin kæreste. Vreden, vi møder og føler, er altså en energi hentet indefra.

MIA Entertainment

17. december 2019

15-årige Mia Williams går i Andrea Arnolds mesterværk Fish Tank (2009) halvanden gange hurtigere end resten af verden, som kan hun ryste alle idiotiske cunts af sig på den måde.

I løbet af filmens fem første minutter har hun efterladt en slags undskyldning på sin (eks) bedsteveninde Keelys telefonsvarer: »Jeg har sagt undskyld. Du kender mig jo, jeg blev pissesur. Ring tilbage, din so!«

Hun er styrtet afsted for at finde Keeley, hun har svaret Keelys far, der råber »fuck off, Mia« fra altanen, igen med et: »Vil du give Keeley en besked fra mig? Sig, at hendes far er en cunt

Hun har fundet Keeley og hendes nye pigegruppe i æggende dans foran liderlige fyre på en tom parkeringsplads, nikket den ene af pigerne en skalle og forsøgt at befri en tynd hest bag en indhegning ved at banke sten ned på dens kæde. Hjemme har hun råbt og slået og er blevet skubbet og revet i af sin rasende mor, der er blevet ringet op om pigens nu smadrede næse: »DIN LILLE CUNT, HVAD ER DER GALT MED DIG?«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
Olaf Tehrani anbefalede denne artikel

Kommentarer