Læsetid: 6 min.

Derfor er Pixars ’De Utrolige’ en af dette århundredes bedste film

Pixar og Brad Birds animerede ’De Utrolige’ blander James Bond, superheltefilm og familiedrama på den mest morsomme, begavede og visuelt elegante måde, man kan forestille sig. Og selvfølgelig gemmer den mageløse film sig bag den sjette låge i Informations store julekalender
De Utrolige lige så meget en film om familier og familiedynamik, som det er en superheltefilm. Den er fyldt med fine, morsomme scener, hvor instruktør Brad Bird får skildret det aldrig helt harmoniske og på alle måder genkendelige familieliv, der sjældent er, som man gerne vil have, at det skal være.

De Utrolige lige så meget en film om familier og familiedynamik, som det er en superheltefilm. Den er fyldt med fine, morsomme scener, hvor instruktør Brad Bird får skildret det aldrig helt harmoniske og på alle måder genkendelige familieliv, der sjældent er, som man gerne vil have, at det skal være.

Walt Disney Studios

6. december 2019

I en scene i sidste halvdel af Brad Birds animerede superhelteepos, De Utrolige (2004), opdager familien Utroligs næstyngste medlem, Dash, der er på flugt fra nogle meget grimme skurke, at han også kan løbe meget hurtigt på vand. Han udstøder et lille begejstret grin og suser endnu hurtigere hen over vandet.

Da jeg første gang så filmen sammen med min datter, der var nogenlunde lige så gammel som Dash – otte-ti år – grinede vi begge hjerteligt ad scenen, der på én gang er fornøjelig og overraskende og fuld af det liv og den fortælleglæde, som jeg forbinder ikke bare med De Utrolige, men med alle Brad Birds film og med alle selskabet bag, Pixars, film. De kan en helt masse rent visuelt, filmene, men historien og figurerne er den kerne, som får det hele til at leve og betyde noget – og som gør, at de med så stor fornøjelse kan ses af både børn og voksne.

Samtidig rummer scenen en af de sandheder – et af de budskaber, om man vil – som står centralt i filmen: At man skal finde ud af det, man er god til og ikke lade andre fortælle sig, at det dur ikke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu