Læsetid: 3 min.

»Fædres synder kan igen / forfølge dig som arv, min ven«

NATO’s topmøde, politiets teleskandale og Venstres formandsskab var blandt emnerne i anden runde af Informations sangkonkurrence, der også rundede S-regeringens forsøg på at frakende fremmedkrigeres børn dansk statsborgerskab
Udskiftinger i Venstres formandsskab er et blandt flere emner i ugens version af Informations sangkonkurrence.

Udskiftinger i Venstres formandsskab er et blandt flere emner i ugens version af Informations sangkonkurrence.

Finn Frandsen

7. december 2019

Et håndkoloreret brev skrevet med kaligrafipen og svungne bogstaver dumpede torsdag i denne uge ind på julesangredaktionen i Store Kongensgade. Brevet indeholdt fire vers og en håndfuld farverige illustrationer fra Kerteminde-poeten Karl Krølle Nielsen, der tidligere har gjort sig bemærket med rimudgivelsen Lokumsvers! Han er blot et af mange nye digternavne, der her i anden runde har meldt deres ankomst til konkurrencen. 

Flere har ladet sig inspirere af Bertel Haarders kontroversielle vers om den voldtægt, der fandt sted i teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsens (EL) lejlighed tidligere i år – og som vi omtalte her i spalterne sidste lørdag. 

Det gælder blandt andet Lavst Riemann Hansen fra København V, der konstaterer, at der hurtigt breder sig en »karlekammerdunst / når Bertel spidser pennen / og frembringer sin store kunst / om hvad der sker i sengen« – mens Jesper E. Hansen fra Bagsværd korrigerende slår fast, at Bertel Haarders digtekunst kun var »hal’stor«, da han ikke magtede at »skelne spøg fra alvor!«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
Eva Schwanenflügel og Christian Mondrup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu