Læsetid: 9 min.

Forfatter Don Winslow: »En mur mellem USA og Mexico vil forhøje narkokartellernes profit med fem procent«

I sin nye thriller ’Grænsen’ trækker Don Winslow den mexicanske narkokrig tilbage til USA’s gader. For det mexicanske narkoproblem er ikke Mexicos, det er USA’s narkoproblem. Vi mødte den amerikanske forfatter, der ryster på hovedet af en mur langs grænsen og foreslår, at man i stedet legaliserer narkoen
95 procent at de illegale stoffer fra Mexico kommer ind via 52 officielle grænseovergange i den vestlige verden. Ved overgangen mellem Juarés og El Paso kommer der døgnet rundt en lastvogn igennem hvert 15. sekund.

95 procent at de illegale stoffer fra Mexico kommer ind via 52 officielle grænseovergange i den vestlige verden. Ved overgangen mellem Juarés og El Paso kommer der døgnet rundt en lastvogn igennem hvert 15. sekund.

Guillermo Arias

27. december 2019

Don Winslow var egentlig færdig med stofferne. I to tykke romaner havde den amerikanske forfatter beskrevet USA’s krig mod Mexicos narkokarteller uden at lægge fingrene imellem.

Den første af titlerne, I hundenes vold (2005), begynder med en massakre, hvor 19 uskyldige mænd og kvinder bliver dræbt i en kirke, og senere kaster en fyr to børn i døden fra en bro. Begge dele er baseret på en sand historie, fortæller Winslow og pointerer, at opfølgeren, The Cartel (2015), var endnu hårdere at skrive.

»Min kone mener, jeg blev ramt af en depression bagefter. Så den verden skulle jeg ikke tilbage til. Jeg var færdig, udmattet,« siger han og slår en hånd ned på den bog, der ligger på bordet mellem os.

Grænsen er tredje del i Don Winslows såkaldte Kartel-trilogi og samtidig anledningen til vores møde på et hotel i Göteborg, hvor han er et af hovednavnene på den årlige litteraturfestival.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu