Læsetid: 4 min.

Alle de forfattere vi mistede i 2019

Forfatterne Sara Danius, Ágnes Heller og Graeme Gibson (der mest kendt for at være Margaret Atwoods mand) mistede vi i 2019. Ugens bogliste minder os om de digtere, litteraturvidenskaber, essayister og dissidenter, der ikke er blandt os mere
Det Svenske Akademis første kvindelige permanente sekretær Sara Danius døde 12. oktober i år, 57 år gammel. Hun havde en ligefrem stil som essayist og skrev modernistiske værker om tøjmode og mord i køkkenet.

Det Svenske Akademis første kvindelige permanente sekretær Sara Danius døde 12. oktober i år, 57 år gammel. Hun havde en ligefrem stil som essayist og skrev modernistiske værker om tøjmode og mord i køkkenet.

Ritzau Scanpix

27. december 2019

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

DET HINSIDES

Årets bortfløjne forfattersjæle

Når endnu et kalenderår rinder ud, excellerer avisernes bogtillæg gerne i diverse lister over de bedste udgivelser i diverse genrer, men tidens henflyden er også anledning til at ihukomme dem, der forlod planeten det forgangne år.

Dette bogkort er tilegnet årets døde forfattere. Jeg beder på forhånd om tilgivelse for alle de glemte og de grove forsimplinger af de trods alt nævnte – formatet, pladsen, idiosynkrasierne, I ved.

Note: Denne tekst er forproduceret med deadline 19. december og trykkes den 27. december. Flere er sikkert døde i mellemtiden, og endnu flere kan nå at dø inden nytårsklokkerne. Døden holder som bekendt aldrig fri.

DANMARK & DET HINSIDES

Lokale bortfløjne forfattersjæle

Vi begynder med danskerne:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu