Læsetid: 9 min.

Bram Stokers Dracula er ikke nødvendigvis den bedste og eneste Dracula

Danske Claes Bang er en både charmerende, forførende, vittig og dødsensfarlig Dracula i Steven Moffat og Mark Gatiss’ nye serie om den blodsugende greve og de mennesker, der forsøger at bekæmpe ham. Information har talt med Moffat og gyserekspert Kim Newman om, hvad der gør Dracula-figuren så fascinerende og holdbar
Dracula (Claes Bang) drikker ikke ... vin i Steven Moffat og Mark Gatiss’ nye miniserie om den blodsugende greve, ’Dracula’.

Dracula (Claes Bang) drikker ikke ... vin i Steven Moffat og Mark Gatiss’ nye miniserie om den blodsugende greve, ’Dracula’.

Netflix

2. januar 2020

»Som jeg i århundreder har forsøgt at fortælle folk: Man er, hvad man spiser.«

Således siger Dracula (spillet af danske Claes Bang) på et tidspunkt i Steven Moffat og Mark Gatiss’ nye BBC-miniserie på Netflix, Dracula, der handler om den blodsugende, transsylvanske greve, og på den sættes fed streg under den drilske humor, som i deres fortolkning er en integreret del af historie og figur.

»Det er jo underholdning,« siger manuskriptforfatter Moffat i telefonen fra London.

»Hvis man ser på de gamle Hammer-film om Dracula, rummer de også en pæn portion humor. Dracula er for velkendt en figur til, at man ikke kan gå til ham med en vis form for respektløshed. Vi påstår ikke, at serien rummer et stort og alvorligt statement om selve livets essens. Det er sjov, der forhåbentlig også rummer uhyggelige elementer. Det er chok og underholdning og action – bogen er lige så meget eventyr, som den er gys.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Kim Øverup
Eva Schwanenflügel og Kim Øverup anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Jeg gider ikke flere sjove vampyrer. Det er fint med What we do in the shadows, film som serie.

Hvad med en uhyggelig vampyr, der tager sig selv alvorligt? Hvorfor skal vampyren reduceres til enten sexet eller sjov? Kom nu ind i kampen.

Tommy Gundestrup Schou

Det er faktisk en glimrende mini-serie efter min mening.

Men ellers er jeg enig i, at vi ikke har brug for flere romantiserede/sjove udgaver af Dracula.