Læsetid: 9 min.

Instruktøren bag ’Knives Out’: Vi prøvede rent faktisk at lave et rigtigt mordmysterium

Rian Johnson siger selv, at han selvfølgelig ikke er nogen Agatha Christie, men den amerikanske filmskaber har ladet sig inspirere af den britiske krimidronnings skaberværk i sin nye, veloplagte krimikomedie, ’Knives Out – var det mord?’. Information har talt med Rian Johnson om hans favorit-Poirot, Hitchcocks regler for spænding og nøglen til at lave en god og engagerende ’whodunit’
Rian Johnson (th.) instruerer Chris Evans og Ana de Armas under optagelserne til mordmysteriet ’Knives Out – var det mord?’. 

Rian Johnson (th.) instruerer Chris Evans og Ana de Armas under optagelserne til mordmysteriet ’Knives Out – var det mord?’. 

Nordisk Film

3. december 2019

Lige for tiden er Rian Johnson i gang med at genlæse alle Agatha Christies kriminalromaner i kronologisk rækkefølge. Det er ikke første gang, den 45-årige amerikanske filminstruktør læser dem. Faktisk har han ikke tal på, hvor mange gange han har læst dem, siden han som dreng forelskede sig i Christies figurer, Miss Marple og ikke mindst Hercule Poirot.

Det er også den fornemmelse, man får, mens man ser Rian Johnsons nye film, krimikomedien Knives Out – var det mord?, der veloplagt og meget vidende blander den britiske krimidronning med Alfred Hitchcock. Det er en såkaldt whodunit skrevet af et menneske, som kender genren og dens virkemidler til bunds, og som ikke mindst tager det mysterium og de figurer, der er i centrum af filmen alvorligt. Knives Out er en meget morsom film, men selve mordmysteriet er ikke for sjov.

»Når jeg talte med skuespillerne om den tone, vi sigtede efter, understregede jeg, at vi ikke prøvede på at være en parodi eller en komedie,« siger Johnson i telefonen fra Los Angeles.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer