Læsetid: 5 min.

Julen er ikke kun hyggelig. I Californien er jesusbarnet sat i bur, mens Tate Britain er i postapokalyptisk julestemning

På trods af den søde juletid har freden ikke sænket sig over kulturverdenen i denne uge. En kunstner har taget en bid af en andens værk, og kulturfolk kalder ungarske politikere for »svin«. Til gengæld kan vi i fremtiden træde i Jesus’ virtuelle sko og udføre sande mirakler
13. december 2019

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Bananrepublikken

Den italienske kunstner Maurizio Cattelan har før været tavlestof – dengang handlede det om et stjålet toilet i 18 karat guld, denne gang handler det om en spist banan. Selv om det ikke er Cattelan, der har hverken stjålet eller spist, så inviterer hans værker åbenbart til at overskride simple ejerskabsforbud.

Cattelan er kunstner hos én af verdens mægtigste gallerier, Galerie Perrotin, der i den forgangne uge var i Miami på kunstmesse, sammen med resten af verdens kunstjetset. Her hang bananen med et stykke gaffatape tværs over midten og formede et kryds.

Da værket, med titlen Comedian, blev solgt til 120.000 dollar, opstod et sandt mediehysteri. For hvordan kan en ordinær banan købt i det lokale supermarked blive til et kunstværk, der koster tæt på en million kroner?

Da bananen pludselig bliver spist – af en anden kunstner, der lige ville snylte lidt på opmærksomheden – kammede mediehysteriet helt over.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Rasmus B.S. - Robert de Niros foryngede ansigt er ikke for godt, men hans gangart er ikke mere stivbenet, end den altid har været. (Gen)se nogle af de gamle film!