Læsetid: 7 min.

Ken Loach om ny film: Der er brug for en europæisk mobilisering af venstrefløjen

Den britiske venstrefløj har svigtet, mener Ken Loach, der sammen med sin faste manuskriptforfatter, Paul Laverty, er aktuel med en ny film om Storbritanniens fattigste. Information har mødt de to socialister, der har skrevet sig direkte ind i valgkampen op til parlamentsvalget her i december 2019
Ken Loach (tv.) instruerer skuespillerne Debbie Honeywood og Kris Hitchen under optagelserne til sine nye film, ’Sorry We Missed You’.

Ken Loach (tv.) instruerer skuespillerne Debbie Honeywood og Kris Hitchen under optagelserne til sine nye film, ’Sorry We Missed You’.

Scanbox

12. december 2019

Det virker på en måde helt rigtigt, at Ken Loach dukker op til interviewet på filmfestivalen i Cannes med sin ene arm i slynge. Jeg forestiller mig i hvert fald straks, at den nu 83-årige britiske filminstruktør og venstrefløjskriger har været på barrikaderne for at slås for alt det, han tror på. Den sårede arm skyldes dog noget meget mere prosaisk – jeg har glemt hvad – og når man sidder over for Loach, erkender man også hurtigt, at han nok gør sig bedre bag et kamera end på revolutionens frontlinje.

Ikke fordi han ikke har modet eller viljen til at slås, men fordi han er ganske lille og spinkel og samtidig taler så lavt, at man må læne sig frem for at få det hele med. Han vil ikke kunne råbe sine søstre og brødre op, når først kampen er begyndt.

Til gengæld råber han så i det dusin politiske og socialt engagerede film, han siden 1996 har lavet sammen med sin faste skrivemakker, Paul Laverty, der også er med til interviewet. Og tonen er blevet skarpere med tiden. De to kæmper for de svage i samfundet og ligner til forveksling et par aldrende arbejdere, som godt kunne være figurer i en af Loachs egne film.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Eva Schwanenflügel
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Katrine Damm
  • Kristian Nielsen
Mikael Velschow-Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm og Kristian Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu