Læsetid: 4 min.

Kulturhistoriens vurderingskriterier præger os stadig. Derfor ja tak til kønskvoter

Hvad skal der til for at ændre øjets præferencer? Er det nok med en debat om den ulighed, der stadig hersker mellem kønnene på kunstscenen? Eller er kønskvoter svaret?
6. december 2019

Mennesket er et vanedyr. Vi gør altid det, vi plejer, medmindre vi bliver presset eller ansporet til at gøre noget nyt. Og vi vælger altid den mest bekvemme løsning på en udfordring, så vi ikke behøver anstrenge os for meget. Vanen er også den styrende mekanisme i kunstverdenen, hvor ligestillingen mellem kønnene i høj grad holdes tilbage, fordi de fleste gør, hvad de altid har gjort: satser på mændene.

Det slog en amerikansk undersøgelse fast i efteråret. Den var foretaget af platformen In Other Words sammen med Artnet News, og den påviste en aktuel og stadig stor ubalance mellem kønnene, både hvad angår salg, indkøb og udstillinger. Kunst skabt af kvinder udgør kun to procent af det samlede salg af kunst på auktionshusene de senere år, og kun 11 pct. af den kunst, der siden 2008 er blevet indkøbt til 26 prominente amerikanske museer, er af kvinder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu