Læsetid: 2 min.

Kunsten og de moderne hjerner

Hvis det virkelig er sandt, at internettet forandrer vores hjerner, og at vores hjerner forandrer kunstoplevelsen, hvordan skal kunsten så reagere?
Hvis det virkelig er sandt, at internettet forandrer vores hjerner, og at vores hjerner forandrer kunstoplevelsen, hvordan skal kunsten så reagere?

Sofie Holm Larsen

3. januar 2020

Tidligere i år afslørede det yngste medlem af kulturredaktionen, at han ikke ejer en smartphone. Der gik lidt tid, før resten af os forstod, hvad han egentlig mente. Indtil det viste sig, at han mente præcist, hvad han havde sagt. Han ejede ikke en smartphone, fordi han ikke ville lade sin adfærd diktere af techgiganternes åbenlyse interesse i at kapitalisere på vores allesammens vigtigste ressource: vores opmærksomhed. Sagde han.

Han kunne dårligt have sagt det på et værre tidspunkt.

Få dage forinden havde The Washington Post bragt en urovækkende nyhed om, at nogle mennesker ligefrem er begyndt at »gro horn i nakken« som en konsekvens af at sidde for længe med bøjede hoveder over deres mobiltelefoner. Avisen kunne tilmed fremvise sorthvide røntgenbilleder som dokumentation for deres påstand, og så var det ikke så afgørende, at historien siden blev dementeret af The New York Times.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu