Læsetid: 10 min.

Musikken i 2019: Popstjernerne blev teen-angste, sydkoreanske og flamencofarvede

2019 var et år, hvor nye ikkeengelsksprogede og utilpassede personager blev popstjerner. Et år i den usunde kønsdrifts navn og et år, hvor anderledes kønnede prægede musikken, og klima- og bandekampe prægede musikerne. Og hvor den britiske grimerap – igen – gik i brechen for Jeremy Corbyn
Rosalía (billedet), Billie Eilish og Lizzo kunne markere et vagtskifte, en ændring i temperament på stjernehimlen. Det er tre langt mere grænsesøgende kunstnere, end vi er vant til på toppen af hitlisterne.

Rosalía (billedet), Billie Eilish og Lizzo kunne markere et vagtskifte, en ændring i temperament på stjernehimlen. Det er tre langt mere grænsesøgende kunstnere, end vi er vant til på toppen af hitlisterne.

Justin Ng

14. december 2019

Er du køn nok? Hvilket køn er du? Og hvordan forvalter du din kønsdrift? Det var nogle af de store temaer i vestlig, populær musikkultur i år.

Internettet holdt sig ikke for godt til at fatshame den amerikanske sang- og rapstjerne Lizzo for hendes numsevrikkende dans til en basketballkamp mellem L.A. Lakers og Minnesota Timberwolves i december. Kjolen havde et stort hul bagi, der afslørede en g-streng mellem balderne.

Det var ikke familievenligt at se hendes dirrende balder, mente nogle, mens andre fatshamede for fuld hammer og sammenlignede hende med Star Wars-superskurken Jabba The Hutt.

Den 27-årige rapstjerne Cardi B – der i februar blev den første kvinde til at vinde Grammy-prisen for bedste rapalbum – blev også udskammet, men i en anden retning. Hun fik nemlig høvl for at have fået brystimplantater og foretaget fedtsugning. Noget, hun i øvrigt diskuterede og dokumenterede i smertefulde detaljer online.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu