Læsetid: 9 min.

Her er de politiske bøger, Rune Lykkeberg har lært mest af i det 21. århundrede

Hvad var det, der gik galt? Det tyvende århundrede sluttede med fred og visheden om, at friheden havde vundet, og undertrykkerne havde tabt. Det 21. århundrede startede med et opbrud og opleves som et langsomt sammenbrud. De politiske bøger, jeg har lært mest af i det 21. århundrede, er dem, der undersøger verden forfra og forklarer, hvad der gik galt
Hvad var det, der gik galt? Det tyvende århundrede sluttede med fred og visheden om, at friheden havde vundet, og undertrykkerne havde tabt. Det 21. århundrede startede med et opbrud og opleves som et langsomt sammenbrud. De politiske bøger, jeg har lært mest af i det 21. århundrede, er dem, der undersøger verden forfra og forklarer, hvad der gik galt
6. december 2019

Nu gik det lige så godt. Sådan var stemningen efter afslutningen på det tyvende århundrede. Kommunisterne, fascisterne og nazisterne havde tabt, frihed, fred og forbrugskapitalisme havde vundet. Det største problem for de unge i 1990’erne var ifølge iagttagerne, at de ikke længere havde noget at gøre oprør imod.

De var Generation X, som den canadiske forfatter Douglas Coupland skrev i en samtidsroman om unge mennesker, der forlod historien og satte sig ud i ørkenen og fortalte hinanden historier.

»USA har realiseret utopien,« skrev den franske filosof Jean Baudrillard i rejsebogen Amerika, og REM sang om »skinnende lykkelige mennesker, der holdt hinanden i hånden«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Eva Schwanenflügel
Ejvind Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer