Læsetid: 5 min.

Rappere fra de hårdeste britiske kvarterer kan gøre en forskel for Jeremy Corbyn


En gruppe engelske rappere har sendt et åbent brev, hvori de opfordrer folk til at stemme på Jeremy Corbyn. Det kan få betydning for valgresultatet, mener den britiske kulturforsker Adam Elliott-Cooper. For grime-rappernes musik har historiske rødder i det politiske, og de er de største og stærkeste musikalske stemmer for en ny generation
Jeremy Corbyn og Stormzy mødtes til mandemagasinet GQ’s Man of the Year-prisshow i 2017 – et møde, der har fået stor betydning for Jeremy Corbyn, for relationen mellem Grime og Jeremy Corbyn blev et stort boost for sidstnævntes kampagne. Det flyttede unge vælgere mod Labour.

Jeremy Corbyn og Stormzy mødtes til mandemagasinet GQ’s Man of the Year-prisshow i 2017 – et møde, der har fået stor betydning for Jeremy Corbyn, for relationen mellem Grime og Jeremy Corbyn blev et stort boost for sidstnævntes kampagne. Det flyttede unge vælgere mod Labour.

Ian West

10. december 2019

Mandag den 25. november 2019 bragte den britiske avis The Guardian et interessant brev. Det var underskrevet af en række engelske rappere, der har det til fælles, at de bevæger sig inden for genren grime, der er en hurtig og elektronisk inspireret rap. I brevet tilkendegiver de alle deres støtte til Labours leder Jeremy Corbyn.

I brevet lyder det, at de er trætte af de konservatives »destruktive politik«, og at de mener, at de har et ansvar for at vise vejen for ungdommen. Musikerne skriver, at de vil have noget for deres skattekroner.

De vil ikke have hverken flere krige, flere fængsler eller uddannelser, som man skal betale for. De vil have velfærd, fællesskab og bedre sundhed. Det lyder jo som en parole fra et vælgerbagland, men i stedet kommer det fra en lidt anden kant.

Om nogen kender den britiske kulturforsker fra University of Greenwich Adam Elliott-Cooper, noget til dette lidt kuriøse politiske fænomen. Grime-rap er en blanding af elektronisk dansemusik, reggae og hiphop, forklarer han over telefonen:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Kristian Nielsen
  • Thomas Tanghus
Torben K L Jensen, Kristian Nielsen og Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu