Læsetid: 10 min.

Sådan jokede 2019 om Michael Jackson og R. Kelly

I år blev det en humoristisk styrkeprøve for komikere at lave sjov med popstjernerne Michael Jackson og R. Kelly, der (igen) blev anklaget for seksuelle overgreb på mindreårige. Her er fire mere eller mindre vellykkede dissekeringer af dette populærkulturelle traume
Komiker Dave Chappelle i Kennedy Center i Washington, D.C., i oktober i år, hvor han modtog Mark Twain Award for American Humor. Chappelle var en af de komikere, der i 2019 vovede pelsen og lavede sjov med pædofilianklagerne mod Michael Jackson.

Komiker Dave Chappelle i Kennedy Center i Washington, D.C., i oktober i år, hvor han modtog Mark Twain Award for American Humor. Chappelle var en af de komikere, der i 2019 vovede pelsen og lavede sjov med pædofilianklagerne mod Michael Jackson.

Alex Edelman

30. december 2019

En af komikkens opgaver er at tage alverdens ubehageligheder under behandling, og i år var der allerede i januar en del at komme efter i den afdeling. To meget omdiskuterede dokumentarprogrammer anklagede den afdøde popstjerne Michael Jackson og den nulevende r’n’b-musiker R. Kelly for seksuelle overgreb. 

Sagerne om Michael Jacksons og R. Kellys seksuelle overgreb var ikke til at komme udenom for komikerne. At forholde sig til alverdens ubehageligheder hører med til deres fag. At spøge med ubehageligheder fungerer endda lidt som en humoristisk styrkeprøve: Jo mere modbydelig en sag, man kan slippe afsted med at lave vittigheder om, des bedre en komiker er man. Man viser sit mod ved at løbe en risiko for at fremstå som en ufølsom, hensynsløs idiot.

Det ville være synd at sige, at anklagerne i dokumentarprogrammerne Surviving R. Kelly og Leaving Neverland ramte som et chok. Førstnævnte handler om  r’n’b-sangerens angivelige seksuelle udnyttelse af og overgreb på fans, hvoraf mange er mindreårige. R. Kelly blev senere på året anholdt og afventer nu en retssag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

He he, hvis nu Osama bin Laden havde udgivet en VIRKELIG god jazzplade tilbage i 1999, det kan man jo lige overveje lidt - tjae, njaarh, bom bom... ;)