Læsetid: 2 min.

At støtte Kvinfo er at tage konsekvensen af, at diskussionen om køn er svær

Styrkelsen af Kvinfo på finansloven vækker et forsigtigt håb om en regering, der både vil støtte og lytte til uafhængige og potentielt irriterende aktører i samfundsdebatten
6. december 2019

I det store statslige regnskab er den »markante« styrkelse af Kvinfo med fire mio. kroner, som årets finanslov kastede af sig, små krummer. Den ene halvdel går til organisationens videnscenter for ligestilling, som hører under Kulturministeriet, mens den anden skal bruges til mentornetværket for etniske minoritetskvinder, som hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Men med den stive modvind, Kvinfo befandt sig i for et par år siden, er der alligevel grund til at glæde sig. Forhenværende kulturminister Mette Bock fra Liberal Alliance valgte i 2017 at adskille Kvinfos bibliotek fra videnscentret af »biblioteksfaglige grunde« (mens partifællen Laura Lindahl jublede over det, hun så som et opgør mod »statsfeminisme«).

Biblioteket blev indlemmet i Det Kongelige Bibliotek og var på den måde ikke længere et sted, hvor man kan gå ind fra gaden og få en bibliotekars kyndige bud på, hvilken litteratur om køn og ligestilling, man har brug for. Den litteratur og den vejledning må man nu opsøge hos Det Kongelige Bibliotek, der har til huse i samme bygning på Christians Brygge i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu