Læsetid: 9 min.

Sydkoreansk instruktør gør kapitalismekritikken kulørt i ’Parasite’

Gid vi havde flere instruktører, også herhjemme, som sydkoreanske Bong Joon-ho. Med et empatisk blik for de udstødte og udsatte. En skalpel gennem de strukturelle uligheder. Og alligevel i stand til at underholde for vildt. Hans nye film, ’Parasite’, er et af de bedste eksempler på det
Familien Kim bor helt bogstaveligt på bunden af det sydkoreanske samfund i Bong Joon-hos fænomenale ’Parasite’, der blandt meget andet dissekerer landets strukturelle uligheder.

Familien Kim bor helt bogstaveligt på bunden af det sydkoreanske samfund i Bong Joon-hos fænomenale ’Parasite’, der blandt meget andet dissekerer landets strukturelle uligheder.

Camera Film

27. december 2019

Selv om du ikke har set den endnu, så er den sydkoreanske film Parasite allerede blevet en del af vores populærkultur. Den kapitalismekritiske film har allerede indtjent over 100 millioner dollar og bliver dyrket i memes.

Den handler om den fattige familie Kim, der fusker sig ind hos den rige familie Park. Og én scene især synes at have bidt sig fast hos folk. Familien Kims søn Ki-woo skal introducere sin søster Ki-jung til den rige familie Park, hvor søsteren skal have job som kunstterapeut. Hun har ingen kvalifikationer overhovedet, dem har de bare opfundet, herunder at hun har studeret i USA.

De to søskende har lavet en remse, så søster kan huske dæknavn og løgnehistorie. I scenen står de foran dørtelefonen ind til familien Parks palæ og genopfrisker den melodiske remse i kor.

»Jessica, enebarn, Illinois, Chicago, klassekammerat Kim Jin-Mo, han er din fætter.«

Så ringer de på.

Det er en catchy ’melodi’, nu døbt ’Jessica’s Jingle’, og der er lavet YouTube-remixes og -klaverfortolkninger samt TikTok-dansevideoer til remsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Ulrik Nørgaard
  • ulrik mortensen
  • Oluf Husted
Viggo Okholm, Ulrik Nørgaard, ulrik mortensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu