Læsetid: 6 min.

Er det her Berlins kommende Tate Modern – eller en kæmpe ALDI?

Midt i Berlins åbne hjerte opstår 2020’ernes største kulturprojekt, Museum der Moderne. Men øgenavnet »ALDI-filialen« har allerede bidt sig fast i den »banale og autistiske klods«, der vandt lige foran et radikalt anderledes dansk forslag
Øltelt, lade, ALDI-filial. Det kommende Museum der Moderne i Berlin har mange øgenavne – og mange arge kritikere og direkte fjender

Øltelt, lade, ALDI-filial. Det kommende Museum der Moderne i Berlin har mange øgenavne – og mange arge kritikere og direkte fjender

Herzog & de Meuron / Stiftung Preußischer Kulturbesitz

17. januar 2020

En omhegnet og flad byggegrund med permanent trafiklarm som lydkulisse.

Mere er der ikke at se her midt i Berlins åbne hjerte ved kulturensemblet Kulturforum langs Potsdamer Platz, der i dag ligger på den tidligere ’dødsstribe’ mellem Øst- og Vestberlin. Men i det ene hjørne af byggepladsen er det første symbolske spadestik allerede taget af Berlins overborgmester, socialdemokraten Michael Müller.

Ifølge den oprindelige plan skulle her allerede i 2021 stå et epokegørende kulturpalads over det 20. århundredes kunst: Museum der Moderne eller i kort form bare M20. Nu bliver det formentlig i 2026 – men det kommer.

»Pladsen er en katastrofe. Selvfølgelig skal den bebygges,« mener den 68-årige Merle, som Informations udsendte falder i snak med, mens hun venter på bussen i januarregnen. Hun bor selv rundt om hjørnet og har været engageret i borgerhøringer, så hun vil ikke have sit efternavn i avisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu