Læsetid: 9 min.

BoJack Horseman kombinerede det dystert-eksistentielle med det tegneseriefjollede

Den animerede tv-serie ’BoJack Horseman’ excellerer i at være ekstremt morsom, knivskarpt satirisk og tragisk eksistentiel på samme tid. Siden 2014 har serien bevæget sig dybt ind i showbizhesten BoJacks smerte. Snart kan de sidste afsnit streames på Netflix
Den animerede tv-serie ’BoJack Horseman’ excellerer i at være ekstremt morsom, knivskarpt satirisk og tragisk eksistentiel på samme tid. Siden 2014 har serien bevæget sig dybt ind i showbizhesten BoJacks smerte. Snart kan de sidste afsnit streames på Netflix

Netflix

14. januar 2020

Advarsel: Er du følsom over for spoilers, bør du nok vente med at læse denne artikel, til du har set til og med seneste sæson af ’BoJack Horseman’.

Hvem skulle have troet, at vi havde brug for endnu et portræt af en rig, selvdestruktiv, mandlig antihelt?

Ikke mig, men her sidder jeg alligevel: i gang med at forklare, hvorfor BoJack Horseman, Netflix’ dyster-fjollede tegneserie om en aldrende skuespillerhest med ar på sjælen, er en af de sjoveste og mest rørende tv-serier, jeg nogensinde har set.

Før hestemanden BoJack for første gang tonede frem på skærmene i 2014, var det svært at forestille sig, at BoJack Horseman ville fungere.

I dag har serien fået mig til at indse, at det dystert-eksistentielle og det ekstremt fjollede kan passe perfekt sammen. Og at fortællingen om den mandlige antihelt endnu har potentiale – når han for eksempel gøres til en tegneseriefigur med hestehoved og gives en uventet følelsesmæssig dybde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu