Læsetid: 27 min.

Del II: Freeze var et offer, der blev forvandlet til bøddel

Som 14-årig blev Freeze indrulleret i en oprørsbevægelse og levede derefter som krigernomade. Nu har han for første gang, siden krigen sluttede i 2002 været tilbage i sin barndomsby, Koidu. Forfatter Thomas Boberg er med på rejsen i Sierra Leone
I slumkvarteret Susans Bay i Freetown vader en kvinde gennem det beskidte vand. Tusindvis af mennesker lever under kummerlige forhold uden vand og el, mens sygdomme og virus har let ved at sprede sig.

I slumkvarteret Susans Bay i Freetown vader en kvinde gennem det beskidte vand. Tusindvis af mennesker lever under kummerlige forhold uden vand og el, mens sygdomme og virus har let ved at sprede sig.

Knud Brix

10. januar 2020

Mens vi kørte, bed jeg mærke i det kuperede jungleagtige landskab og de små landsbyer eller flækker, samt de skilte, der angav, hvad de hed. Navnene blev magiske, de mindede om noget, jeg ikke kunne placere, et fantasiland, der lå tæt op ad noget, jeg syntes at genkende, men alligevel, som en drøm, undveg mig, ligesom smuttede væk som firben, der lod halerne tilbage i form af de navne. Jeg gav mig til at skrive dem ned i min notesbog.

Motema – Shengay – Owadeh – Yengenma – Bandafayi – Njala – Bumbih – Mamufayoh – Saqbeh – Futingaya – Mofindor – Benduma –

Vi flakkede om i bushen, vi boede i junglen, sagde Freeze, vi vidste, hvor de var, the secret societies.

Under krigen, spurgte Gabriel.

Ja.

Yeima – Kumaroh – Nyjembadu – Mambudu – Yaqbeya – Babakunaya –

Vi nåede aldrig manddomsprøven, sagde Freeze.

Hvorfor? spurgte jeg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer