Læsetid: 8 min.

Filminstruktør Feras Fayyad: »Jeg tror ikke, at jeg kan lave en film om Syrien og så ignorere vreden«

Syriske Feras Fayyad bruger vreden som drivkraft i sine dokumentarfilm om det krigshærgede Syrien, blandt andre den Oscar-nominerede ’De sidste mænd i Aleppo’. Men krigen er ikke centrum i hans nye værk, ’The Cave’. Det er derimod menneskene fanget i den. Information har talt med Fayyad
I et interview med Information i 2017 sagde Feras Fayyad, at dokumentaren ’De sidste mænd i Aleppo’ var båret af en vrede over det, der skete i Syrien. Den samme vrede gemmer sig i hans nye film, ’The Cave’, fortæller han – men der er også andre ting på spil.

I et interview med Information i 2017 sagde Feras Fayyad, at dokumentaren ’De sidste mænd i Aleppo’ var båret af en vrede over det, der skete i Syrien. Den samme vrede gemmer sig i hans nye film, ’The Cave’, fortæller han – men der er også andre ting på spil.

Stine Heilmann

9. januar 2020

Det er en bemærkelsesværdig scene. Doktor Amani, der filmen igennem udholder så meget – og er så stærk og urokkelig, selv om bomberne falder konstant, og folk omkring hende dør – bryder pludselig sammen og begynder at græde.

For første gang i den tid, vi har tilbragt i hendes selskab, kan hun simpelthen ikke klare mere.

Det er blevet for meget med al den død og ødelæggelse og umiddelbare håbløshed, som hun dagligt oplever som leder af et undergrundshospital i det krigshærgede Syrien.

Men i gråden ligger også håbet, siger syriske Feras Fayyad, der har instrueret The Cave, dokumentarfilmen, som doktor Amani er hovedpersonen i.

»Hendes gråd kommer sig af, at hun søger sandheden og forandringen,« siger han.

The Cave, der har dansk premiere i dag, blev første gang vist på filmfestivalen i Toronto i september sidste år.

Siden da har den danskproducerede film erobret verden, fået fantastiske anmeldelser og er blevet shortlistet til en Oscar-nominering – den er også en af favoritterne til at vinde prisen i Bedste Dokumentarfilm-kategorien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Kristian Nielsen
ingemaje lange og Kristian Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu