Klumme
Læsetid: 3 min.

Din guide til Dining Week: Spis ude uden eliten

Og når du så har været ude at spise med resten af pøblen, kan du jo passende tage i biografen og se en film, hvor hunden overlever. Eller hvad med at tage på Madame Tussauds i London, og tage en selfie med Harry og Meghan – uden at dronning Elisabeth står i vejen?
I uge 7 er der Dining Week, hvor restauranter, som Fru Nimb i Tivoli, tilbyder menuter til spotpriser. Hvis du har reserveret bord i den uge, vil Berlingskes Søren Frank nok anbefale, at du booker om. Informations ukultiverede kulturredaktion er uenig.

I uge 7 er der Dining Week, hvor restauranter, som Fru Nimb i Tivoli, tilbyder menuter til spotpriser. Hvis du har reserveret bord i den uge, vil Berlingskes Søren Frank nok anbefale, at du booker om. Informations ukultiverede kulturredaktion er uenig.

Thomas Lekfeldt

Kultur
17. januar 2020

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Elitefri uge syv

I uge syv, den såkaldte Dining Week, kan prisbevidste borgere tage ud at spise.

Men Berlingskes madredaktør Søren Frank advarer i en klumme om konceptet, hvor en række restauranter ændrer menu til billige ’suppe steg og is’-agtige samlebåndsløsninger.

For ikke kun menuerne, men også klientellet, ændrer sig. Og gæsterne – skriver han – er en vigtig del af ethvert spisesteds sjæl: »Når de mange måske knap så ’spise ude’-vante gæster vælter ud til Dining Week, så oplever de ikke, hvad den pågældende restaurant rent faktisk har at byde på.«

Stakkels, ukultiverede plebejere, der ikke får lov til at møde de fine gæster, men kun dem selv.

Rasmus Elmelund

Megxit og Waxit

Voksdukke-Meghan og voksdukke-Harry er blevet flyttet fra resten af den kongelige voksfamilie på voksmuseet Madame Tussauds i London.

Victoria Jones

Efter at Meghan og Harry – dem af kød og blod, vel at mærke – på Instagram offentliggjorde, at de ikke længere ville være fremtrædende medlemmer af den britiske kongelige familie, besluttede museet altså, at voksversionerne af dem ikke længere skulle stå sammen med de fortsat fremtrædende medlemmer.

Vi døber det: Waxit.

Iben Katrine Alminde

Er ’Honningland’ nonbinær?

Blodet sprutter hvert år på denne tid, når årets oscarnomineringer er ude og Hollywoods faste tankegange får en runde i bokseringen: Hvor blev kvinderne af? Er årets mest nominerede film, Joker, et mesterværk eller årtiets mest overvurderede, substansløse film? Er det homofobisk, at Elton John-filmen Rocketman kun blev nomineret i én kategori, mens sidste års biopic om Freddy Mercury, Bohemian Rhapsody, der var mindre (homo)seksuelt eksplicit, fik fem? Og så videre.

Der skete så også det, at dokumentarfilmen Honningland både blev nomineret som bedste dokumentarfilm og bedste internationale film. Enten siger akademiet hermed: en film kan både være en dokumentar og en fiktionsfilm. Det ville være en smårevolutionær opløsning af akademiets binære genretænkning. Det ville være forfriskende.

Eller også siger nomineringen: For første gang nogensinde er en dokumentarfilm lige så god som en fiktionsfilm og bør derved nomineres i en lige så fin kategori. I så fald sprutter blodet også her på redaktionen.

Katrine Hornstrup Yde

Ed Sheeran i hiphopkrydsild

Alt ånder ufred på den britiske grimerapscene, hvor to generationer slås. Starten var 1. januar i år, hvor den 40-årige grimegodfather Wiley langede ud efter den 26-årige tronfølger Stormzy for hans samarbejde med megastjernen Ed Sheeran. Også selv om Wiley selv rappede på Sheerans første mixtape i 2011.

Siden har de svinet hinanden til på Twitter og er gået i gang med diss-tracks eller sends, som det hedder på grimesk. Og de kom hurtigt til at handle om deres mødre eller søskende – på den dårlige måde.

Quique Garcia

Det er en generationsbeef, der kunne handle om en yngre generations mainstreamsucces bygget på en ældre generations pionerarbejde. Således slår Wiley på Stormzys manglende integritet, når han laver mere poppede tracks, mens Stormzy kalder Wiley for en dinosaurus og en weirdo.

Disputten er så ikke blevet mindre mærkelig af, at det engelske rockband Black Midi har blandet sig med et diss-track rettet mod Ed Sheeran – nu uskyldigt fanget i krydsilden.

Ralf Christensen

Slut med døde hunde

I kender det. En dejlig bioaften med kæresten i Cinemaxx. De dyre rækker og en tønde popcorn. Men så sker det: En firbenet ven kommer af dage, og det hele er ødelagt. Aldrig mere!

På hjemmesiden DoestheDogDie.com kan du indtaste filmtitlen og straks få oplyst om hunde kommer til skade.

Databasen, der indeholder mere end 4000 film og 838 tv-serier, kan også advare mod scener hvor katte eller heste lider, og som noget nyt også om der er for eksempel klovne eller nåle.

Jeg vil straks screene mine weekendplaner, så jeg sikrer mig, at de er pro-dog og dermed trygt kan binge nogle kvindedrab.

Anna von Sperling

Brasilien censurer Netflix-komedie

Den brasilianske julefilm The First Temptation of Christ er blevet forvist fra (brasiliansk) Netflix af en dommer, der mener, den støder kristnes religiøse følelser.

The First Temptation of Christ er en komedie om Jesus, der antyder, at han er homoseksuel. Det er ikke kun dommeren, der finder det uacceptabelt at lave film om den slags.

Juleaftensdag fyrede nogle ukendte voldsparate homofober molotovcocktails af mod hovedkvarteret for det filmselskab, der står bag filmen.

Indtil en anden domstol omstøder dommen, gælder censuren.

Lone Nikolajsen

Serie

Ugen på kulturgangen

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her