Din guide til Dining Week: Spis ude uden eliten

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.
Vi kalder det Ugen på kulturgangen.
Elitefri uge syv
I uge syv, den såkaldte Dining Week, kan prisbevidste borgere tage ud at spise.
Men Berlingskes madredaktør Søren Frank advarer i en klumme om konceptet, hvor en række restauranter ændrer menu til billige ’suppe steg og is’-agtige samlebåndsløsninger.
For ikke kun menuerne, men også klientellet, ændrer sig. Og gæsterne – skriver han – er en vigtig del af ethvert spisesteds sjæl: »Når de mange måske knap så ’spise ude’-vante gæster vælter ud til Dining Week, så oplever de ikke, hvad den pågældende restaurant rent faktisk har at byde på.«
Stakkels, ukultiverede plebejere, der ikke får lov til at møde de fine gæster, men kun dem selv.
Rasmus Elmelund
Megxit og Waxit
Voksdukke-Meghan og voksdukke-Harry er blevet flyttet fra resten af den kongelige voksfamilie på voksmuseet Madame Tussauds i London.

Efter at Meghan og Harry – dem af kød og blod, vel at mærke – på Instagram offentliggjorde, at de ikke længere ville være fremtrædende medlemmer af den britiske kongelige familie, besluttede museet altså, at voksversionerne af dem ikke længere skulle stå sammen med de fortsat fremtrædende medlemmer.
Vi døber det: Waxit.
Iben Katrine Alminde
Er ’Honningland’ nonbinær?
Blodet sprutter hvert år på denne tid, når årets oscarnomineringer er ude og Hollywoods faste tankegange får en runde i bokseringen: Hvor blev kvinderne af? Er årets mest nominerede film, Joker, et mesterværk eller årtiets mest overvurderede, substansløse film? Er det homofobisk, at Elton John-filmen Rocketman kun blev nomineret i én kategori, mens sidste års biopic om Freddy Mercury, Bohemian Rhapsody, der var mindre (homo)seksuelt eksplicit, fik fem? Og så videre.
Der skete så også det, at dokumentarfilmen Honningland både blev nomineret som bedste dokumentarfilm og bedste internationale film. Enten siger akademiet hermed: en film kan både være en dokumentar og en fiktionsfilm. Det ville være en smårevolutionær opløsning af akademiets binære genretænkning. Det ville være forfriskende.
Eller også siger nomineringen: For første gang nogensinde er en dokumentarfilm lige så god som en fiktionsfilm og bør derved nomineres i en lige så fin kategori. I så fald sprutter blodet også her på redaktionen.
Katrine Hornstrup Yde
Ed Sheeran i hiphopkrydsild
Alt ånder ufred på den britiske grimerapscene, hvor to generationer slås. Starten var 1. januar i år, hvor den 40-årige grimegodfather Wiley langede ud efter den 26-årige tronfølger Stormzy for hans samarbejde med megastjernen Ed Sheeran. Også selv om Wiley selv rappede på Sheerans første mixtape i 2011.
Siden har de svinet hinanden til på Twitter og er gået i gang med diss-tracks eller sends, som det hedder på grimesk. Og de kom hurtigt til at handle om deres mødre eller søskende – på den dårlige måde.

Det er en generationsbeef, der kunne handle om en yngre generations mainstreamsucces bygget på en ældre generations pionerarbejde. Således slår Wiley på Stormzys manglende integritet, når han laver mere poppede tracks, mens Stormzy kalder Wiley for en dinosaurus og en weirdo.
Disputten er så ikke blevet mindre mærkelig af, at det engelske rockband Black Midi har blandet sig med et diss-track rettet mod Ed Sheeran – nu uskyldigt fanget i krydsilden.
Ralf Christensen
Slut med døde hunde
I kender det. En dejlig bioaften med kæresten i Cinemaxx. De dyre rækker og en tønde popcorn. Men så sker det: En firbenet ven kommer af dage, og det hele er ødelagt. Aldrig mere!
På hjemmesiden DoestheDogDie.com kan du indtaste filmtitlen og straks få oplyst om hunde kommer til skade.
Databasen, der indeholder mere end 4000 film og 838 tv-serier, kan også advare mod scener hvor katte eller heste lider, og som noget nyt også om der er for eksempel klovne eller nåle.
Jeg vil straks screene mine weekendplaner, så jeg sikrer mig, at de er pro-dog og dermed trygt kan binge nogle kvindedrab.
Anna von Sperling
Brasilien censurer Netflix-komedie
Den brasilianske julefilm The First Temptation of Christ er blevet forvist fra (brasiliansk) Netflix af en dommer, der mener, den støder kristnes religiøse følelser.
The First Temptation of Christ er en komedie om Jesus, der antyder, at han er homoseksuel. Det er ikke kun dommeren, der finder det uacceptabelt at lave film om den slags.
Juleaftensdag fyrede nogle ukendte voldsparate homofober molotovcocktails af mod hovedkvarteret for det filmselskab, der står bag filmen.
Indtil en anden domstol omstøder dommen, gælder censuren.
Lone Nikolajsen
Ugen på kulturgangen
Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.
Seneste artikler
18-årig rapper slår OnlyFans-rekord, og danskernes Netflix-yndlingsfilm er ikke særlig god
9. april 2021Den 18-årige rapper Bhad Bhabie tjener en million i timen på OnlyFans, et dataanalysefirma løfter sløret for danskernes yndlingsfilm på Netflix, og så er der en ny mulighed for musikfestival til sommer. Det er lidt af ugen ud ifølge osI denne uge lærte vi, at verden vil have ægte flinke tv-værter og meget gerne på festival igen
26. marts 2021Hvem ville ikke gerne have været prøvekanin til en coronasikker festival – også selv om det var i Holland? Og skal vi betragte Jokerens pik og Egtvedpigens oprindelse på en ny måde? Det spørger kulturredaktionen sig selv omNu kan du lytte til en IKEA-reol, og der er godt nyt for uvaccinerede teaterfreaks
19. marts 2021Ude i verden har en 20-årig dansker vundet en Grammy og ’Druk’ har lagt sig i ’pole position’ til en Oscar. Hjemme i andedammen bliver der næppe uddelt medaljer til forsvundne B.T.-bosser. Sådan ser lidt af ugen ud ifølge os
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »