Læsetid: 3 min.

Din guide til Dining Week: Spis ude uden eliten

Og når du så har været ude at spise med resten af pøblen, kan du jo passende tage i biografen og se en film, hvor hunden overlever. Eller hvad med at tage på Madame Tussauds i London, og tage en selfie med Harry og Meghan – uden at dronning Elisabeth står i vejen?
I uge 7 er der Dining Week, hvor restauranter, som Fru Nimb i Tivoli, tilbyder menuter til spotpriser. Hvis du har reserveret bord i den uge, vil Berlingskes Søren Frank nok anbefale, at du booker om. Informations ukultiverede kulturredaktion er uenig.

I uge 7 er der Dining Week, hvor restauranter, som Fru Nimb i Tivoli, tilbyder menuter til spotpriser. Hvis du har reserveret bord i den uge, vil Berlingskes Søren Frank nok anbefale, at du booker om. Informations ukultiverede kulturredaktion er uenig.

Thomas Lekfeldt

17. januar 2020

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Elitefri uge syv

I uge syv, den såkaldte Dining Week, kan prisbevidste borgere tage ud at spise.

Men Berlingskes madredaktør Søren Frank advarer i en klumme om konceptet, hvor en række restauranter ændrer menu til billige ’suppe steg og is’-agtige samlebåndsløsninger.

For ikke kun menuerne, men også klientellet, ændrer sig. Og gæsterne – skriver han – er en vigtig del af ethvert spisesteds sjæl: »Når de mange måske knap så ’spise ude’-vante gæster vælter ud til Dining Week, så oplever de ikke, hvad den pågældende restaurant rent faktisk har at byde på.«

Stakkels, ukultiverede plebejere, der ikke får lov til at møde de fine gæster, men kun dem selv.

Rasmus Elmelund

Megxit og Waxit

Voksdukke-Meghan og voksdukke-Harry er blevet flyttet fra resten af den kongelige voksfamilie på voksmuseet Madame Tussauds i London.

Victoria Jones

Efter at Meghan og Harry – dem af kød og blod, vel at mærke – på Instagram offentliggjorde, at de ikke længere ville være fremtrædende medlemmer af den britiske kongelige familie, besluttede museet altså, at voksversionerne af dem ikke længere skulle stå sammen med de fortsat fremtrædende medlemmer.

Vi døber det: Waxit.

Iben Katrine Alminde

Er ’Honningland’ nonbinær?

Blodet sprutter hvert år på denne tid, når årets oscarnomineringer er ude og Hollywoods faste tankegange får en runde i bokseringen: Hvor blev kvinderne af? Er årets mest nominerede film, Joker, et mesterværk eller årtiets mest overvurderede, substansløse film? Er det homofobisk, at Elton John-filmen Rocketman kun blev nomineret i én kategori, mens sidste års biopic om Freddy Mercury, Bohemian Rhapsody, der var mindre (homo)seksuelt eksplicit, fik fem? Og så videre.

Der skete så også det, at dokumentarfilmen Honningland både blev nomineret som bedste dokumentarfilm og bedste internationale film. Enten siger akademiet hermed: en film kan både være en dokumentar og en fiktionsfilm. Det ville være en smårevolutionær opløsning af akademiets binære genretænkning. Det ville være forfriskende.

Eller også siger nomineringen: For første gang nogensinde er en dokumentarfilm lige så god som en fiktionsfilm og bør derved nomineres i en lige så fin kategori. I så fald sprutter blodet også her på redaktionen.

Katrine Hornstrup Yde

Ed Sheeran i hiphopkrydsild

Alt ånder ufred på den britiske grimerapscene, hvor to generationer slås. Starten var 1. januar i år, hvor den 40-årige grimegodfather Wiley langede ud efter den 26-årige tronfølger Stormzy for hans samarbejde med megastjernen Ed Sheeran. Også selv om Wiley selv rappede på Sheerans første mixtape i 2011.

Siden har de svinet hinanden til på Twitter og er gået i gang med diss-tracks eller sends, som det hedder på grimesk. Og de kom hurtigt til at handle om deres mødre eller søskende – på den dårlige måde.

Quique Garcia

Det er en generationsbeef, der kunne handle om en yngre generations mainstreamsucces bygget på en ældre generations pionerarbejde. Således slår Wiley på Stormzys manglende integritet, når han laver mere poppede tracks, mens Stormzy kalder Wiley for en dinosaurus og en weirdo.

Disputten er så ikke blevet mindre mærkelig af, at det engelske rockband Black Midi har blandet sig med et diss-track rettet mod Ed Sheeran – nu uskyldigt fanget i krydsilden.

Ralf Christensen

Slut med døde hunde

I kender det. En dejlig bioaften med kæresten i Cinemaxx. De dyre rækker og en tønde popcorn. Men så sker det: En firbenet ven kommer af dage, og det hele er ødelagt. Aldrig mere!

På hjemmesiden DoestheDogDie.com kan du indtaste filmtitlen og straks få oplyst om hunde kommer til skade.

Databasen, der indeholder mere end 4000 film og 838 tv-serier, kan også advare mod scener hvor katte eller heste lider, og som noget nyt også om der er for eksempel klovne eller nåle.

Jeg vil straks screene mine weekendplaner, så jeg sikrer mig, at de er pro-dog og dermed trygt kan binge nogle kvindedrab.

Anna von Sperling

Brasilien censurer Netflix-komedie

Den brasilianske julefilm The First Temptation of Christ er blevet forvist fra (brasiliansk) Netflix af en dommer, der mener, den støder kristnes religiøse følelser.

The First Temptation of Christ er en komedie om Jesus, der antyder, at han er homoseksuel. Det er ikke kun dommeren, der finder det uacceptabelt at lave film om den slags.

Juleaftensdag fyrede nogle ukendte voldsparate homofober molotovcocktails af mod hovedkvarteret for det filmselskab, der står bag filmen.

Indtil en anden domstol omstøder dommen, gælder censuren.

Lone Nikolajsen

Serie

Ugen på kulturgangen

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Seneste artikler

 • Reality-tv lærer Dansk Sprognævn om dickmoves, mens 14-årig får stjålet sine dancemoves

  21. februar 2020
  Og i Paris kan man omsider få en nat med DaVinci på museet. Det interesserer i denne uge kulturredaktionen, der også synes, at Hans Zimmer skal holde sig fra Billie Eilishs nye Bond-sang, og er spændt på, hvordan en danmarksmester i højdespring vil lede Danske Biografer
 • Vi er skeptiske over for Jane Fondas smykkevaner, men dåner over Christian IV’s

  14. februar 2020
  På kulturredaktionen hopper vi i Christian IX og dronning Louises udstillingsaktuelle champagnekøler, for vi er ikke færdige med at glæde os over, at ’Parasite’ vandt en Oscar for bedste film og overhalede amerikanerne, der har travlt med at lave tomme statements
 • Vi konstaterer, at de største kunstneres koner tit var større kunstnere end deres mænd

  7. februar 2020
  I denne uge 6 har kulturredaktionen fået nys om en smart fidus, hvor medier kan få det til at se ud, som om de har mange flere brugere, end de har. Og så har vi set en dokumentar, hvor verdens største popstjerne taler dunder imod misogyni, og en prisuddeling, hvor verdens største filmstjerner taler dunder mod alverdens elendighed. Og så viser det sig, at kunsthistoriens største kunstneres hustruer tit var endnu større kunstnere end deres mænd!
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu