Læsetid: 3 min.

»De kæmper hver deres kamp for at komme igennem Besættelsen uden tab af ære eller liv«

Instruktør Anders Refn mener, at der er en del af historien om Besættelsen, som endnu ikke er blevet fortalt på film, nemlig kollaboratørens. Derfor har han lavet filmen ’De forbandede år’, der har premiere 9. januar. Vi var med på optagelserne
Instruktør Anders Refn mener, at der er en del af historien om Besættelsen, som endnu ikke er blevet fortalt på film, nemlig kollaboratørens. Derfor har han lavet filmen ’De forbandede år’, der har premiere 9. januar. Vi var med på optagelserne

Anders Rye Skjoldjensen

3. januar 2020

Det er en solrig sommerdag i juli 2019, og der er hektisk aktivitet på Schæffergården, et hotel og konferencecenter i Gentofte. Filmarbejdere og skuespillere fylder stedets hede, indelukkede repræsentationslokaler, der gør det ud for en fin dagligstue i Anders Refns nye film, De forbandede år, som foregår under Besættelsen.

Instruktøren står i midten af stuen og iagttager sine skuespillere, ikke mindst Jesper Christensen og Bodil Jørgensen, der spiller hovedrollerne som den succesfulde elektronik-fabrikant Karl Skov og hans kone, Eva.

Karl føler sig tvunget til at samarbejde med tyskerne for at sikre sin fabriks overlevelse og dermed også sine medarbejderes indtægter, og det får alvorlige konsekvenser for både ham og resten af familien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
  • Thomas Tanghus
  • Poul Anker Juul
Ejvind Larsen, Thomas Tanghus og Poul Anker Juul anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu