Læsetid: 2 min.

Kan en klapskammel redde verden?

Kunsten kan forbinde os med en kaotisk verden, så længe den kaotiske verden ikke forpurrer muligheden for at fordybe os i kunsten
Kunsten kan forbinde os med en kaotisk verden, så længe den kaotiske verden ikke forpurrer muligheden for at fordybe os i kunsten

Thomas Borberg

10. januar 2020

Vil I gerne have et overskueligt nytårsforsæt? Jeg giver jer ét ord: klapskammel.

Ja. Klapskammel.

Tag på kunstmuseum. Find ud af, hvor de gemmer deres klapskamler, og tag en af dem under armen (eller tag selv en med). Vælg et enkelt værk på udstillingen. Placer klapskamlen foran værket og sæt dig ned. Tungt. Sæt uret til en time. Bliv foran værket, indtil uret ringer. Tag hjem. 

Det gjorde fire sagesløse medlemmer af avisens kulturredaktion i sidste uge. Resultatet kan du læse i denne uges tillæg. Ideen var at skabe nemme rammer for at udleve vores (min) idealiserede forestilling om en distraktionsfri og intens kunstoplevelse i en tid, hvor vi vælter os i musik, billeder, serier og film uden at være nærværende i noget af det.

På den måde var vores timer på skamlen også en slags brav kamp mod den dårlige samvittighed, som ofte er kunstoplevelsens trælse – evige –  følgesvend: Ser/forstår/oplever jeg nok og rigtigt nok – og det rigtige?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Kurt Nielsen
  • Maj-Britt Kent Hansen
ingemaje lange, Kurt Nielsen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu