Læsetid: 6 min.

Klimakrisen kan blive Australiens Tjernobyl

Den største brandkatastrofe i Australiens historie bliver kun mødt med ligegyldighed og fornægtelse af de politiske ledere. Den australske forfatter Richard Flanagan skriver fra et land i færd med at begå klimaselvmord
Nancy Allen og Brian Allen. Nowra, New South Wales, Australien. 4. januar 2020.

Nancy Allen og Brian Allen. Nowra, New South Wales, Australien. 4. januar 2020.

Tracey Nearmy

9. januar 2020

Australien i dag er ground zero for klimakatastrofen. Vores storslåede koralrev i Great Barrier Reef er ved at dø. Vores regnskove, anerkendt som verdensnaturarv, står i flammer, og i forvejen var de store tangskove i mange af vores farvande forsvundet. Adskillige byer er løbet tør for vand eller gør det snart. Og nu brænder hele vores kontinent i et omfang, der aldrig før er set.

Billederne af de enorme naturbrande er som et miks af mareridtsscener fra film som Mad Max og On the Beach. Tusinder har søgt tilflugt på strandene i en dunkel orange tåge. Vi ser mennesker og dyr stimle sammen i tavse klynger, som var de motiver i middelalderlige malerier fra Bruegel den Ældre eller Hieronymus Bosch.

Belejret af flammer er de overlevendes ansigter skjult bag røgmasker og svømmebriller. Dag bliver til nat, som røgen lukker alt lys ude i de skrækindjagende minutter, før et rødt stråleskær bebuder det forestående inferno. Flammer skyder 50 meter op i luften, ildstorme raser. Skræmte børn ses i gummibåde, på vej væk fra flammehavet som flygtninge i deres eget land.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Benno Hansen
 • Christian Skoubye
 • Katrine Damm
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • erik pedersen
 • Olaf Tehrani
 • Christian Estrup
 • Lillian Larsen
 • Thomas Tanghus
 • David Zennaro
 • Carsten Munk
 • Rune Stilling
Eva Schwanenflügel, Benno Hansen, Christian Skoubye, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, erik pedersen, Olaf Tehrani, Christian Estrup, Lillian Larsen, Thomas Tanghus, David Zennaro, Carsten Munk og Rune Stilling anbefalede denne artikel

Kommentarer

Curt Sørensen

Nok en af de bedste indlæg i Information nogensinde. Det er som et uhyggeligt spejlbillede holdt op for resten af verden. Snart mødes verdens eliter i Davos. I år har præsident Donald Trump meldt sin ankomst. En anden af verdens magtfulde klimabenægtere , og dertil psykisk ustabil. Det går sandelig godt!

Achim K. Holzmüller, Eva Schwanenflügel, Christian Skoubye, Bjarne Bisgaard Jensen, Dorte Laursen, Estermarie Mandelquist, erik pedersen, Hannibal Knudsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det må naturligvis være frygteligt, at være borger i Davos, en by der er verdens skamstøtte over de riges dekadence klubben.

Det er ikke kun fra Australien, at de riges dekadence klub i Davos, nu tydeligt ses for hvad det er, det er en meget stor forsamling af verdens mest farlige mennesker.
Muligvis er Australien og borgernes nye forhold til magthaverne ‘Down Under’ en øjenåbner for alle magt misbrugerne i Davos.

Dorte Laursen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar
René Arestrup

....men det er den slags apokalyptiske scenarier, der skal til før verden begynder at flytte sig.

Desværre.

Per Torbensen, Carsten Wienholtz og Dorte Laursen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Fremragende artikel.

Man skulle tro, klimafornægterne hemmeligt havde sikret sig billetter til en ny Exo-planet.
Hvor har de ellers tænkt sig at bo?