Læsetid: 4 min.

Efter kritisk historie blev SVT ramt af cyberangreb. DR ruster sig mod lignende trusler

Udenlandske aktører har forsøgt at hacke den svenske tv-station SVT’s redaktion for undersøgende journalistik, efter at den bragte et kritisk program om russiske våbenpenge. Herhjemme er DR endnu ikke blevet udsat for lignende cyberangreb, fortæller underdirektør for DR Teknologi Mikkel Müller. Men trusselsniveauet er højt, og it-sikkerheden bliver prioriteret trods omfattende spareøvelser
Hanna Stjärne er direktør for SVT. Hun fortæller i et interview, at kanalen har været udsat for cyberangreb mindst to gange i 2019.

Hanna Stjärne er direktør for SVT. Hun fortæller i et interview, at kanalen har været udsat for cyberangreb mindst to gange i 2019.

Ritzau/Scanpix

18. januar 2020

I mindst to tilfælde sidste år blev redaktionen for undersøgende journalistik på det svenske public service-medie SVT udsat for omfattende cyberangreb.

Det fortæller stationens administrerende direktør Hanna Stjärne i en artikel på SVT’s egen hjemmeside.

Det seneste angreb fandt sted i umiddelbar forlængelse af en kritisk historie om hvidvaskning af russiske våbenpenge. I november sidste år kunne SVT’s undersøgende redaktion Uppdrag Granskning afsløre, at hovedaktionæren i det russiske våbenfirma Kalashnikov, oligarken Iskander Makhmudov, ulovligt havde overført en million euro til sin amerikanske partner i Kalashnikov USA. En transaktion, der ifølge Berlingskes gennemgang af sagen, er forbudt i henhold til Vestens sanktioner mod Rusland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Alvin Jensen
  • Gert Romme
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Dorte Sørensen
Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Gert Romme, Bjarne Bisgaard Jensen og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Kan man ikke sige, at DR har og er udsat for "angreb" fra politisk side - når DR kan blive politisk besparet gang på gang og forbydes at skrive detaljerede artikler på deres "hjemmesider". Eller bliver pålagt så og så meget kristenhed på sendefalderne og kritiseret for at den og den politiker skal have taletid i pogrammerne osv...osv......

Erik Winberg, Hanne Utoft, Liselotte Paulsen, Hans Larsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Thomas Tanghus, Carsten Munk, Lillian Larsen, Alvin Jensen, Gert Romme og Per Madsen anbefalede denne kommentar

Sandsynligheden er relativ lille, hvad ang. DR. . Er det i det hele taget værdigt vi i Danmark har en våbenindustri? For det har vi. Man synes at fornemme krigene- og de politiske dagsordner er nok til at retfærdiggøre et argument for understøttelse af den danske våbenindustri. Findes der et moralske kodeks, for dansk våbenindustri og de politikere der understøtter den? Eller jubler vi kun over endnu en ny arbejdsplads? Man fornemmer en skjult agenda i kulissen.

@ Dorte Sørensen,

Nu var det altså ganske andre "bagmænd" der angreb SVT, hvilket skete efter afsløring i et kritisk journalistisk uge-program.

Dorte Sørensen

Ja Gert Romme - men kan den danske politiks indblanding ikke få større indflydelse på DR på den lange bane end faren for nogle udenlandske cyberangreb.
Disse mulige fremtidige cyberangreb gør da også besparelserne for DR endnu mere groteske.

Carmen Rios, Hanne Utoft, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Thomas Tanghus, Carsten Munk, Gert Romme og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Lasse Glavind

DR har slet ikke nogen kritisk-journalistiske miljøer, der kan måle sig med SVT's ditto, så på den måde er riskoen langt mindre. De svenske medier er også under åbenlyst pres fra Kina - vi har fået en panda.

Erik Winberg, Hanne Utoft, jens christian jacobsen, Liselotte Paulsen, Claus Nielsen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

..vi har fået en panda og El's borgmester planter træer med Kinas ambassadør og får en dame med det tibetanske flag på tøjet verfet væk....

De danske politikere er under åbenlyst pres fra den amerikanske udenrigspolitik; de blot på fraværet af kritik af den amerikanske henrettelse af Sulaimani for ganske nyligt. Og se på den danske presses håndtering; fortrinsvist kritik af Iran, særdeles begrænset kritik af USA. Danmark er efterhånden en korrupt bananstat med et lavt oplysningsniveau og en totalitær politisk tradition - drab, forbrydelser og overgreb legitimeres med politisk bekvemme påstande; retsstatsbegrebets krav om bevisførelse er trådt totalt under fode.