Læsetid: 9 min.

Vil du lave et hit i 2020? Så følg denne opskrift nøje – og tilføj til sidst en lille smule mærkelig lyd

Hvis du vil lave et godt pophit, kan forskningen hjælpe dig. Den viser nemlig, at de mest populære sange i den flimrende opmærksomhedsøkonomi, der er vores samtid, har et genkendeligt hook, et højt tempo, kort eller ingen intro og få bogstaver i titlen. Og at der tit sker noget lidt underligt midt i alt det forudsigelige. Streamingtjenester som Spotify står for en stor del af forklaringen, men også det nye sociale medie TikTok fra Kina, som vokser helt vildt blandt børn og unge
Billie Eilish’ musik er genkendelig, men samtidig overraskende og opsigtvækkende – og det er netop opskriften på et hit i dag, siger forskere.

Billie Eilish’ musik er genkendelig, men samtidig overraskende og opsigtvækkende – og det er netop opskriften på et hit i dag, siger forskere.

Valerie Macon

31. januar 2020

Forleden aften fór jeg vild på internettet og endte med at finde mig selv nostalgisk fortabt i en youtubespilleliste med nogle af de største billboardhits fra 1990’erne. Det hele – slog det mig – lød fundamentalt anderledes end nutidens mest populære popsange.

Stemmerne var ikke forvrænget af autotune, tempoet var ikke forhastet, instrumenterne lød mere som … instrumenter. Og så var der de udstrakte instrumentalstykker, introerne og soloerne. Den lange saxofonsolo (»I Will Always Love You«), den lange klaversolo (»It Must Have Been Love«) og selvfølgelig de mange, mange lange guitarsoloer (»Smells Like Teen Spirit«, »Tears in Heaven«, »What’s Up«, »Don’t Speak« …). Åh, Tom Dumonts guitarsolo i »Don’t Speak«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu