Læsetid: 5 min.

Magnus Carlsen kronede sit eventyrlige årti med to nye VM-titler

Den norske verdensmester trak sig sejrrigt ud af de dramatiske VM-opgør mod nogle af skakspillets grådigste lynhajer
Diagrammet viser slutstillingen fra det parti, der gav Carlsen VM-guld i lynskak mod Nakamura.

Diagrammet viser slutstillingen fra det parti, der gav Carlsen VM-guld i lynskak mod Nakamura.

6. januar 2020

Scenen var en stor hal i det kolossale Luzjniki-kompleks i Moskva, det tidligere Lenin Stadion, hvor adskillige markante sportsbegivenheder i OL- og VM-regi har udspillet sig. Aktørerne var 208 skakspillere, heriblandt hele 158 stormestre med den norske verdensmester Magnus Carlsen på toppen af kransekagen.

Men det var ingen given sag, at han skulle vinde de to VM-turneringer mellem jul og nytår – først tre dage med 15 runders hurtigskak (15 minutters betænkningstid pr. spiller til hele partiet plus ti sekunders bonus pr. udført træk) og efterfølgende to dage med i alt 21 runder lynskak (tre minutter pr. spiller plus to sekunders bonus pr. træk).

Carlsen mestrer ganske vist også disse to discipliner på allerhøjeste niveau, men i feltet befandt sig en skræmmende flok ’lynhajer’, folk, der har tilbragt år af deres barndom og ungdom med at spille bullet chess på nettet, hvor betænkningstiden er helt ned til sølle ét minut, stadigvæk til hele partiet. Her drejer det sig om at rubbe neglene, og det handler om reflekser og lynhurtig mønstergenkendelse snarere end om egentlig tankevirksomhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • CLAUS HOEG ARAUJO
  • ulrik mortensen
CLAUS HOEG ARAUJO og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu