Læsetid: 4 min.

Vi mindes Elizabeth Wurtzel, der skrev om depression som en universel menneskelig erfaring

I sidste uge døde forfatteren til ’Prozac Nation’, blot 52 år gammel. Hendes selvportræt af en depressionsramt ung kvinde ajourførte en universel menneskelig erfaring til vor tid, og Elizabeth Wurtzel blev en stemme, en generation af unge kunne læne sig op ad
Den 7. januar kom endnu en trist meddelelse: Den amerikanske forfatter Elizabeth ’Lizzie’ Wurtzel er død i en alder af blot 52. Hun var mest kendt for Prozac Nation fra 1994. Forfatteren blev hurtigt en international ’depressionsstjerne’ med sin beretning om at være ung og vanskelig.

Den 7. januar kom endnu en trist meddelelse: Den amerikanske forfatter Elizabeth ’Lizzie’ Wurtzel er død i en alder af blot 52. Hun var mest kendt for Prozac Nation fra 1994. Forfatteren blev hurtigt en international ’depressionsstjerne’ med sin beretning om at være ung og vanskelig.

Sara Houmann Mortensen

17. januar 2020

I Norge begyndte det nye årti med en mental lussing: en direkte transmitteret begravelse på landsdækkende stats-tv. En elsket forfatter, kunster og ekssvigersøn til den norske konge havde i juledagene taget sit eget liv.

Sådan blev vi mindet om, at vi nu lever i nervernes århundrede. Det går på mange måder frem for folkesundheden. Blot ikke for vores mentale sundhed.

Der er ikke meget, som kan undergrave ellers normalt velfungerende menneskers trivsel så voldsomt som dårlige nerver, navnlig i forbindelse med angst og depression.

Den 7. januar kom endnu en trist meddelelse: Den amerikanske forfatter Elizabeth ’Lizzie’ Wurtzel er død i en alder af blot 52. Hun var mest kendt for Prozac Nation fra 1994. Forfatteren blev hurtigt en international ’depressionsstjerne’ med sin beretning om at være ung og vanskelig. Bogen vandt ikke bare global udbredelse. For mange fik den også en stor personlig betydning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu