Læsetid: 5 min.

Monty Python var komikkens svar på The Beatles. Nu er endnu en af beatlerne død

For 50 år siden var Terry Jones og Monty Python med til at forandre komikkens væsen for altid. Nu er Jones død, 77 år gammel
»Han var meget mere end en af sin generations morsomste forfattere og performere, han var en vaskeægte renæssance-komiker – forfatter, instruktør, programvært, historiker, brillant børnebogsforfatter, og det varmeste, mest vidunderlige selskab, man kunne forestille sig at have,« siger Michael Palin om sin skrivemakker Terry Jones, der er død 77 år gammel.

»Han var meget mere end en af sin generations morsomste forfattere og performere, han var en vaskeægte renæssance-komiker – forfatter, instruktør, programvært, historiker, brillant børnebogsforfatter, og det varmeste, mest vidunderlige selskab, man kunne forestille sig at have,« siger Michael Palin om sin skrivemakker Terry Jones, der er død 77 år gammel.

Charlie Forgham-Bailey

23. januar 2020

Brians mor med skærebrænderstemmen. Den mildest talt overvægtige mr. Creosote, der får en lille bitte chokolade og eksploderer i en sky af indvolde og madrester. Den kvindelige restaurantejer, der kun har »spam, spam, spam, spam, spam, spam« på menuen. Chokoladefabriksejeren, der har puttet klamme ting i sine nye produkter, blandt andet crunchy frog.

Terry Jones gjorde et uudsletteligt indtryk som en sjettedel af Monty Python, der om noget kan betegnes som komikkens svar på The Beatles. Nu er han død i en alder af 77 år.

I 2015 fik Jones konstateret en form for demens, der gradvist gjorde det sværere for ham at kommunikere med omverdenen. Hans ven og kollega fra Monty Python-tiden, Michael Palin, besøgte med jævne mellemrum Jones og fortalte verden om, hvordan vennen havde det.

Blandt andet kunne Palin afsløre, at da han under et af sine sidste besøg læste op af en bog, de to havde skrevet sammen, så grinede Jones kun ad de ting, han selv havde skrevet: »Jeg tænkte, ’det er at trodse demensen’.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Susan Hansen
  • Per Klüver
  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Torben Bruhn Andersen
  • Erik Karlsen
Susan Hansen, Per Klüver, Katrine Damm, David Zennaro, Torben Bruhn Andersen og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mads Kjærgård

Tja og med den moderne psykiatris nulstilling og ensretning af den menneskelige hjerne, er det tvivlsomt, om man ser et fænomen som The Monty Pythons igen! Det kræver en gnist af galskab, at lave noget sådan fænomenalt! Man føler trang til at fælde en tåre, men hvad skal man sige "Tempus Fugit." Et særligt kapitel i menneskehedens historie er ovre og intet man kan stille op! :-(

He was good enough for Jehova. Jeg håber, den almægtige er skånsom ved Terry Jones og har glemt det meste.

Torben Bruhn Andersen og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar