Læsetid: 5 min.

Her er otte spørgsmål og svar til at forstå Harvey Weinstein-sagen

Godt to år efter, at en stribe kvinder i 2017 stod frem i The New York Times og beskyldte Harvey Weinstein for sexchikane, overgreb og voldtægt, er retssagen mod den 67-årige detroniserede filmskaber nu i gang. Vi giver dig her et overblik over sagen
67-årige Harvey Weinstein støttede sig til et gangstativ, da han forlod retten i New York mandag sammen med sin forsvarer, Donna Rotunno

67-årige Harvey Weinstein støttede sig til et gangstativ, da han forlod retten i New York mandag sammen med sin forsvarer, Donna Rotunno

Eduardo Munoz

10. januar 2020

Bleg, svagelig og bøjet over et gangstativ trissede den voldtægtsanklagede tidligere filmmogul Harvey Weinstein mandag ind til det første af en lang række retsmøder i New York. Vi forsøger her, at besvare de spørgsmål, du måtte have til sagen om Weinstein.

Hvad er forhistorien?

I omegnen af 100 kvinder har de seneste år rettet beskyldninger i pressen mod Harvey Weinstein for seksuelle overgreb af varierende karakter – lige fra sexchikane til fuldbyrdet voldtægt, oplister kulturmagasinet The Cut.

I december 2019 kom det frem, at Weinstein var nået til enighed med en række af kvinderne om et forlig, der fritager ham for at erkende skyld og lovovertrædelser, mod at han til gengæld betaler en klækkelig økonomisk erstatningssum.

Ifølge The New York Times drejede det sig om et samlet beløb på 25 millioner dollar, svarende til 170 millioner kroner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu