Læsetid: 11 min.

Der sidder to brokrøve i et studie på Nørrebro og laver forbandet umoderne reggae

Rapperne Klumben og Raske Penge har lavet deres første album sammen. Det hedder ’Livet’ og handler især om deres syn på vores politiske samtid. Information har talt med dem om at være som nat og dag, men stadig finde et fælles udtryk
Klumben (th.) og Raske Penge har lige udgivet deres fælles debutalbum, men under det musikalske samarbejde er der plads til at være både forskellige og uenige om en lang række ting: Om hvor politisk musikken skal være, og om hvor kommercielt man skal optræde som musiker.

Klumben (th.) og Raske Penge har lige udgivet deres fælles debutalbum, men under det musikalske samarbejde er der plads til at være både forskellige og uenige om en lang række ting: Om hvor politisk musikken skal være, og om hvor kommercielt man skal optræde som musiker.

Anders Rye Skjoldjensen

8. januar 2020

Jeg sidder i et studie på Nørrebro i København med de to reggaemusikere, Klumben og Raske Penge. Der er computerudstyr og synthesizers overalt. Imellem udstyret blinker kæder af dioder med jævne mellemrum. På hver sin stol sidder de to rappere. De ligner mennesker fra to forskellige verdener. Raske Penge taler konstant igennem sit store brune skæg, mens Klumben sidder og tegner, stadig med jakken på.

Det er den meget talende Raske Penge og den lidt indesluttede Klumben, der viser sig i det her interview. Et interview, som de selv omtaler, som deres første vokseninterview. For voksne er de blevet, siden de udgav landeplagen »Faxe Kondi« i 2012. Men på hver deres måde.

Raske Penge tager ordet i studiets støvtætte luft og taler om, hvordan det er at arbejde sammen som kunstnere, når man er meget forskellige mennesker:

»Det er et slags yin og yang-forhold. Jeg har fået børn, mens vi har lavet Livet. Klumben arbejder jo stadig om natten. Jeg planlægger ting, Klumben følger med følelsen, flowet. Jeg er blevet afhængig af andre mennesker, af min familie. De er afhængige af mig. Mit liv er et børneliv, hans er et natteliv.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lars Ulrick Lousdal
  • Søren Peter Langkjær Bojsen
  • Anders Olesen
  • ingemaje lange
Lars Ulrick Lousdal, Søren Peter Langkjær Bojsen, Anders Olesen og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu