Læsetid: 5 min.

Alle vil skrive den store bog om Suleimani

Forlæggere fra over 13 lande har i kølvandet på angrebet på generalmajor Qassem Suleimani, henvendt sig til det litterære agentur Pol i Teheran for, at købe rettighederne til en bog om Suleimani. Desværre findes en sådan bog ikke. Men der arbejdes på sagen
Den 3. januar i år blev generalmajor Qassem Suleimani, øverstkommanderende for Quds-styrken, dræbt i et amerikansk droneangreb. Ham havde de fleste af os ikke lige hørt om før. Men nu vil vi gerne lære mere om denne person.

Den 3. januar i år blev generalmajor Qassem Suleimani, øverstkommanderende for Quds-styrken, dræbt i et amerikansk droneangreb. Ham havde de fleste af os ikke lige hørt om før. Men nu vil vi gerne lære mere om denne person.

HO

24. januar 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

IRAN

Suleimanis posthume berømmelse

Som bekendt: Den 3. januar i år blev generalmajor Qassem Suleimani, øverstkommanderende for Quds-styrken, dræbt i et amerikansk droneangreb. Ham havde de fleste af os ikke lige hørt om før. Men nu vil vi gerne lære mere om denne person, som tilsyneladende var grå eminence for det iranske militær, en slags statsleder i skyggerne, en edderkop i midten af det komplekse spind af magtforbindelser i Mellemøsten.

Direktør Majid Jafara-Aqdam fra det litterære agentur Pol i Teheran har i et interview med iransk radio fortalt, at forlæggere fra over 13 lande henvendte sig i kølvandet på angrebet for at købe rettighederne til en bog om Suleimani. Desværre findes en sådan bog ikke. Men der arbejdes på sagen. Der skal som bekendt smedes, før liget bliver koldt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu