Læsetid: 2 min.

Der er alt for mange sorte dommere i tv-krimierne

Hvis man fortalte så mange usandheder om HIV, som tv-serier gør om det amerikanske retssystem, ville der være ramaskrig, mener organisation bag ny undersøgelse om retssalsdramaer
Tv-serier som ’Law and Order’ og andre retssalsdramaer viser et billede af det amerikanske retsvæsen, som er meget langt fra virkeligheden.

Tv-serier som ’Law and Order’ og andre retssalsdramaer viser et billede af det amerikanske retsvæsen, som er meget langt fra virkeligheden.

NBC Universal

31. januar 2020

Tv-serier bærer et medansvar for den sørgelige forfatning, som det amerikanske retssystem er i. Det mener forskerne bag en ny rapport fra USC Annenberg i Los Angeles, der undersøger fremstillingerne af det amerikanske retssystem i krimiserier, skriver webmagasinet Salon

Forskningsrapporten, der har fået navnet Normalizing Injustice: The Dangerous Misrepresentations That Define Scripted Crime Drama har analyseret 353 episoder af de 26 mest populære krimiserier i perioden 2017–2018.

Og fra klassikeren Law and Order til LGBT-hittet Orange Is the New Black gælder det, at fremstillingen af retssystemet, dets aktører og dynamikker, ligger så langt fra virkeligheden, at det kan stå i vejen for folkelig støtte til reformer af det virkelige retssystem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dennis Jørgensen
  • Katrine Damm
  • Christian Skoubye
  • Per Klüver
  • Peter Knap
  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Eva Schwanenflügel
Dennis Jørgensen, Katrine Damm, Christian Skoubye, Per Klüver, Peter Knap, Klaus Lundahl Engelholt og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Kære Anna von Sperling, tak for denne info.
Men mangler der ikke er link til rapporten?

Jeg kunne personligt godt tænke mig flere detaljerede eksempler på de fejl, som TV-serierne begår, samt om hvilke serier (udover Law & Order), der er tale om.

Else Marie Arevad

Ja, man kan se for mange krimiserier, men jeg har nu aldrig troet, at de afspejlede virkeligheden. Jeg tør fx godt gå ned i en parkeringskælder uden angst for at blive skudt! Og alle amerikanske dommere er vel ikke afroamerikanske kvinder.

Underholdnings branchen har da længe været først i deres "diversity-hires" og jeg blive igen ked af det på menneskehedens vegne når jeg læser at "man" tror underholdningen er en sandfærdig reflektion af virkeligheden. Tag bare en virkelig go(underholdende) drama miniserie som Chenobly (HBO). Her brillere man ved at blande sandhed med dramatisk fiktion, en virkelig farlig cocktail som af samme grund sluges råt af de fleste, fuldstændig på linje med disse krimiserier. Misinformation spredes af mange media idag, ikke bare "trolde" i Makadonien...

Anders Sørensen

Det er vel også lidt op ad bakke i fiktionen, hvis man på den ene side - når man beskriver virkeligheden, som den er - bliver beskyldt for at bidrage til sørgeligt status quo, på den anden side ikke kan fremmane noget ønskværdigt uden derved at skabe falsk tryghed.