Quiz
Læsetid: 3 min.

Test dig selv: Hvor godt har du fulgt med i dansk litteraturhistorie de seneste 20 år?

Test dig selv: Hvor godt har du fulgt med i dansk litteraturhistorie de seneste 20 år?

Thomas Lekfeldt

Kultur
8. januar 2020

Rettelse: I første version af spørgsmål 5 havde vi blandet sagen fra 2018 og 2015 sammen og selv svaret forkert på spørgsmålet. Vi beklager denne fejl.

Hvem gik i år 2000 undercover som identitetsløs hjemløs? Hvilken forfatter gjorde digtoplæsning til breaking news i 2013? Og hvordan blev skelsættende begivenheder som Irakkrigen og flygtningekrisen skrevet ind i dansk litteratur?

Vi har begivet os ud i et ambitiøst projekt her på avisen. Ved at styre uden om bombastiske periode- og isme-etiketter har vi over de seneste fem måneder givet dig vores bud på det 21. århundredes danske litteraturhistorie!

Vi har taget udgangspunkt i begivenheder og skrevet historien, mens den skete. Vi har forsøgt at indkredse og fange de momenter, hvor det nye trådte frem, det nye, som vi bagefter kan se fik varig og formende indflydelse.

Nu skal det vise sig, hvor godt du har fulgt med.

Serie

20 FØR 20: Information skriver dansk litteraturhistorie

Information skriver det 21. århundredes danske litteraturhistorie. De 20 største begivenheder i de 20 år op til 2020 fortalt i 20 afsnit af Informations kritikere Erik Skyum-Nielsen, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen og Tue Andersen Nexø.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

'Nu skal det vise sig, hvor godt du har fulgt med'

Næ, det skal det så ikke, for denne 'test' vil ikke lade sig indlæse hos mig - og jeg har endda lige opdateret min telefon ;)