Læsetid: 4 min.

YouTube i 2020: »Vi skal være politi på nettet«

Videodelingsplatformen YouTube har strammet grebet om brugernes ytringsfrihed med nye retningslinjer, der skal sikre et »ordentligt fællesskab«. Vi har talt med Google Danmarks politiske chef om YouTubes udvikling og de dilemmaer, der venter
Christine Sørensen er politisk chef for Google, som ejer YouTube, i Danmark.

Christine Sørensen er politisk chef for Google, som ejer YouTube, i Danmark.

Thomas Lekfeldt

13. januar 2020

Videodelingsplatformen YouTube er flere gange blevet afsløret i at være et særdeles lukrativt sted for ekstremister, pædofile og terrortilhængere. Og gang på gang har platformens forælder, Google, taget afstand fra indholdet, men også fremhævet, at det er brugerne, der skaber indholdet på YouTube.

For YouTube skal være brugernes fristed, hvor meninger udveksles og mennesker kan mødes. Det ligger endda i sloganet »Broadcast yourself«, at man ikke skal forbi en nidkær redaktør for at nå ud til hele verden.

Men der er sket noget i løbet af 2019. Fremover vil platformen i højere grad blande sig i brugernes selviscenesættelse. Uden at gå på kompromis med brugernes ytringsfrihed. Det fortæller Google Danmarks politiske chef, Christine Sørensen.

»I 2019 har vi gravet et spadestik dybere, når det gælder regler på YouTube. Nu er den nye politik særlig møntet på chikane, og når folk taler nedsættende om hinanden. Vi er begyndt at se på de grå zoner,« siger Christine Sørensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Emil Davidsen

Ja, som storbruger igennem mange år af det fantastiske orgie af information, underholdning og debat/meningsudveksling der findes på platformen så er dette gift for den frihed der er/var. Disse eksempler der bliver ramset op er tåbelige men desværre har en lidt for stor håndfuld voksne mennesker idag tabt sutten og er ved at falde over hinanden i deres velmenende beskyttelse iver af os andre. Hvis youtube forsætter sin tiltagende censur så handler det udelukkende om hvornår en anden platform dukker op, så er vi mange som smutter derover. Lad mig slå mig bare lidt på nettet!