Læsetid: 3 min.

Nu begynder Hollywood at bearbejde Weinstein-traumet – på film

Historier om Harvey Weinsteins ugerninger har fyldt avisspalter og nyhedsudsendelser i over to år. Det Hollywood, der indtil 2017 forgudede filmproduceren, har vendt ham ryggen, men har brugt en del tid på at finde ud af at bearbejde ham kunstnerisk. Nu begynder filmene at komme. Her er et overblik
I denne uge fandt en jury på Manhattan i New York filmproduceren Harvey Weinstein skyldig i at have voldtaget en kvinde og seksuelt at have overfaldet en anden.

I denne uge fandt en jury på Manhattan i New York filmproduceren Harvey Weinstein skyldig i at have voldtaget en kvinde og seksuelt at have overfaldet en anden.

Carlo Allegri/Ritzau Scanpix

28. februar 2020

Knap to et halvt års ballade om den fallerede filmproducer Harvey Weinstein nåede sin foreløbige kulmination i denne uge. Det var i oktober 2017, at 13 kvinder i den amerikanske avis The New York Times og i tidsskriftet The New Yorker fortalte, hvordan han havde udsat dem for seksuel chikane, krænkelser og voldtægt. Siden da er flere end 80 stået frem, og i denne uge fandt en jury på Manhattan i New York ham så skyldig i at have voldtaget en kvinde og seksuelt at have overfaldet en anden.

#MeToo-bevægelsen, som blev igangsat af afsløringerne, har haft store konsekvenser for den måde, hvorpå vi ser på blandt andet seksuelle krænkelser på arbejdspladsen, magtrelationer og samtykke. Ikke mindst filmindustrien og Hollywood er på meget kort tid blevet nærmest revolutioneret og har blandt andet fået nye guidelines, ligesom der er kommet mere fokus på repræsentation af kvinder i for eksempel film og ved prisuddelinger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu