Læsetid: 4 min.

Biografien om den ’pakistanske Kim Kardashian’ Qandeel Baloch er nu udkommet

Samtidig ruller skandalen om Jeanine Cummins’ roman ’American Dirt ’ videre og terrorismeanklagerne mod forfatteren og menneskeretsaktivisten Asil Erdogan er droppet
Spoiler: Qandeel Balochs historie er en del voldsommere, mere kompleks og uendelig meget mere tragisk end Kim Kardashians.

Spoiler: Qandeel Balochs historie er en del voldsommere, mere kompleks og uendelig meget mere tragisk end Kim Kardashians.

AFP/Ritzau Scanpix

21. februar 2020

Velkommen til Bogkortet, et fast format i Information.

Hver uge vil forfatter Peter Adolphsen bringe dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

USA

Amerikansk snavs ad libitum

Denne tidligere her i spalten udførligt omtalte debat om Jeanine Cummins’ roman American Dirt fortsætter i en sådan grad, at jeg har mistet overblikket. Men altså, cirka, en ting, der tilsyneladende er sket: Forlaget, Flatiron Books, aflyste Cummins’ oplæsningsturné på grund af »trusler om fysisk vold mod forfatter og boghandlere«.

Skandale og Stephen King to the rescue på Twitter. Nu viser det sig så, angiveligt, at truslerne var det pure opspind. Til gengæld: Dem, der faktisk har modtaget onlinetrusler fra troldedybet, er dem på den modsatte barrikade i debatten: Den første, hvislende chicana-anmelder Myriam Gurba har derfor startet en online ’death quilt’, en opremsning af dødstrusler og andet had, som er væltet i deres retning. Den vokser lystigt – eller trist, rettere sagt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu