Læsetid: 9 min.

Der er gået hul på Peter Adolphsens byld med små historier

Tyve år efter toeren udkommer ’Små historier 3’ af Peter Adolphsen. Det er den bog, han hele tiden helst har villet skrive, og som han finder vigtigst, men alligevel skulle han lige skrive syv andre bøger, før han vendte tilbage til kortprosaformen
Der er gået tyve år fra udgivelsen af ’Små historier 2’ i 2000. I alle de tyve år har det været den her bog, jeg helst ville skrive, og som jeg synes er vigtigst at få ud, siger Peter Adolphsen.

Der er gået tyve år fra udgivelsen af ’Små historier 2’ i 2000. I alle de tyve år har det været den her bog, jeg helst ville skrive, og som jeg synes er vigtigst at få ud, siger Peter Adolphsen.

Sigrid Nygaard

28. februar 2020

Der er et spørgsmål, der er særligt oplagt at stille Peter Adolphsen i anledning af, at han om lidt udgiver Små historier 3. Det er, hvordan det kan være, der gik tyve år fra udgivelsen af Små historier 2 i 2000.

Den bog havde kun været fire år undervejs og var en direkte fortsættelse af det litterære projekt, den dengang 24-årige Peter Adolphsen påbegyndte i debutbogen Små historier fra 1996. Titlen på den lille bogserie er retvisende: Alle tre bøger består af korte prosatekster, ofte bare en halv side lange og sjældent længere end et par sider.

Adolphsens små historier er båret af hvert sit greb, der griber forstyrrende ind i læserens formodede opfattelse af, hvordan et menneskeliv, en naturlov, et sprog, en genre eller sågar det solsystem, vi lever i, fungerer. Det kan være solen, der pludselig deler sig i to, eller en mand ved navn Svend Åge, der må lære at leve med, at hans hoved eksploderer med få minutters mellemrum, for nu at tage eksempler fra den nyeste bog.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu