Læsetid: 2 min.

Det er en god idé at lade et ungt forvirret menneske være hovedperson

Det igangværende boom af danske ungdomsserier er en god nyhed. Både fordi dramatiske nærportrætter af ungforvirrede mennesker er et godt sted at starte, hvis man vil tale alvorligt og sjovt om følelser, og fordi serierne er så forskellige, som de er
Det frivilligt drevne netmagasin Sein har udgivet miniantologiserien Vakuum (2019) på sin egen hjemmeside.

Det frivilligt drevne netmagasin Sein har udgivet miniantologiserien Vakuum (2019) på sin egen hjemmeside.

Kasper Weng

28. februar 2020

Følelsen af næsten ikke at kunne følge med er et godt tegn, hvis man er anmelder – eller bare en almindeligt dedikeret forbruger af en hvilken som helst kunstform. Det er en af de mest luksuriøse former for frustration, man oplever, når man ikke når at blive færdig med den ene gode, gribende og tankevækkende serie, før den næste dukker op.

I løbet af de seneste par år er denne følelse kun blevet stærkere på ungdomsseriefronten. Der sker noget, som det er værd at tale om. Hvad det lige er, der sker, prøver vi i dette tillæg at danne os et overblik over med en kritisk gennemgang af de seneste fem års danske ungdomsserier og med et interview med nogle af de serieskabere, der får tingene til at ske.

Bølgen af danske ungdomsserier kan helt oplagt forklares med, at der findes et ungt seriebegærligt publikum og et fjernsynsmarked, der er godt i gang med at omstille sig fra flowkanaler til streamingtjenester, der skal fodres med indhold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu