Læsetid: 3 min.

Harvey Weinstein-skyldigkendelse er en sejr for #MeToo

Harvey Weinstein kan blive idømt alt fra fem til 25 års fængsel, efter at han mandag blev kendt skyldig i anklager om voldtægt og seksuelt overfald. Den skandaliserede filmproducent blev dog frikendt for nogle af de mere voldsomme anklager, han stod over for
Filmproducer Harvey Weinstein, som her ses på vej til retten, blev mandag fundet skyldig i seksuelt overgreb og voldtægt ved en domstol i New York. Harvey Weinstein har under hele sagen fastholdt sin uskyld.

Filmproducer Harvey Weinstein, som her ses på vej til retten, blev mandag fundet skyldig i seksuelt overgreb og voldtægt ved en domstol i New York. Harvey Weinstein har under hele sagen fastholdt sin uskyld.

JUSTIN LANE

25. februar 2020

Mandag fandt en jury på Manhattan i New York den 67-årige filmproducent Harvey Weinstein skyldig i at have voldtaget én kvinde og seksuelt at have overfaldet en anden.

Det betyder, at han står til mellem fem og 25 års fængsel, og efter at juryens afgørelse var blevet læst op, blev han lagt i håndjern og sendt i fængsel, hvor han skal blive, indtil selve dommen afsiges.

Efterfølgende kunne en af Weinsteins forsvarere fortælle, at dommeren havde indvilget i, at filmproducenten, der har kæmpet med en dårlig ryg, blev indlagt på hospitalsafdelingen i fængslet på Rikers Island i New York.

Kendelsen betyder, at juryen valgte at tro på de to kvinder, den aspirerende skuespiller Jessica Mann og den tidligere produktionsassistent Miriam Haley, hvis anklager om henholdsvis voldtægt og seksuelt overgreb har været sagens omdrejningspunkt. Det er i sig selv en sejr for den verdensomspændende #MeToo-bevægelse, der voksede ud af anklagerne mod Weinstein, da de første gang blev offentliggjort i oktober 2017.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Harvey Weinsteins advokater har anket sagen, så det er måske ikke den endelige afgørelse.

Artiklen i BT i dag er interessant fordi Harvey Weinstein citeret for at sige; "Jeg er uskyldig. Jeg er uskyldig. Hvordan kan den slags ske i USA"?!

Myterne i og om Amerika som de findes er vist i forfald, - den hvide rige overklasse skal nok ikke længere regne med at være hævet over loven med hjælp fra dyre sagførere og privatdetektiver, der samler smuds om modparten.

Ejvind Larsen, Peter Beck-Lauritzen, Torben Arendal og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar