Læsetid: 11 min.

Hvordan skal vi overhovedet tage verdens største filmpris alvorligt?

Natten til mandag kulminerer filmprissæsonen med uddelingen af årets oscarpriser, og som det har været tilfældet hvert år i nyere tid, er der ballade om, hvem der er blevet nomineret – og især om dem, der ikke er. Det handler ikke kun om repræsentation, men om, hvem der nominerer – og om de overhovedet ser nok film til at stemme på et oplyst grundlag
Natten til mandag kulminerer filmprissæsonen med uddelingen af årets oscarpriser, og som det har været tilfældet hvert år i nyere tid, er der ballade om, hvem der er blevet nomineret – og især om dem, der ikke er. Det handler ikke kun om repræsentation, men om, hvem der nominerer – og om de overhovedet ser nok film til at stemme på et oplyst grundlag

Sofie Holm Larsen

7. februar 2020

Som et forvarsel om, hvad man måske kan forvente sig fra scenen til oscaruddelingen på søndag, beskyldte den amerikanske skuespiller Joaquin Phoenix i søndags oscarakademiets britiske søster, The British Academy of Film and Television Arts, for »systemisk racisme«, da han i London gik på scenen for at modtage akademiets prestigefyldte BAFTA for sin hovedrolle i Joker.

»Vi er nødt til at gøre det hårde arbejde for at forstå systemisk racisme. Det er en forpligtelse for de mennesker, som har skabt og nyder godt af det undertrykkende system, at de også skal rive det ned. Så det er op til os,« sagde han til stort bifald.

For også i år har der været hård kritik af, at så få farvede skuespillere og ingen kvindelige instruktører er nomineret til en Oscar. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu